Aavikko | Sisävärikartta

Aavikko-sävy on ihan aavistuksen harmaaseen taittuva, kauniisti rusehtava sävy, jossa ruskean lämpöisyys yhdistyy hennon viileään tunnelmaan. Sisustuksellisesti keskitumma sävy, joka muuntuu tilassa käytettävien muiden materiaalien vaikutuksesta. Sävy on omiaan suurien tilojen lattiapinnoilla tai seinillä. Sävyn voimakkuuteen sopivat leveät valkoiset katto- ja lattialistat sekä valkoiset kalusteet. Tämän kaltaiseen sisustukseen kannattaa valita myös vaaleita sävyjä sisustustekstiileihin ja mattoihin.

Sävyn kanssa sopivat myös suuret, rustiikkiset kalusteet. Tummahkot puukalusteet, kivipinnat ja leveät lankkulattiat antavat sävylle kumppanuutta ja jykevyyttä. Tällaisessa sisustuksessa kannattaa kuitenkin huomioida tilan tarvitsema riittävä valo ja valaistus. Vaaleat verhot ja tekstiilit avartavat ja keventävät vaikutelmaa, mutta tilan tunnelma- ja kohdevalaistuksella voidaan luoda myös valojen ja varjojen leikki sekä korostaa sisutuksen valikoituja kohokohtia. Rauhoittava ja lumoavan seesteinen sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Aavikko, Polku, Kardemumma ja SaharaAavikko-sävyssä on aaltoileva utuisuus ja pehmeys, kuin kaukainen häilyvä horisontti, jossa vähitellen muuntuvat sävyt ja alati muuttuvat varjot.

Lisää ihania sävy-yhdistelmiä löydät Sävypaletista.

Arkisto