Appelsiini

Appelsiini – pirteän oranssinen

Appelsiini on raikkaan lempeä oranssinen sävy, jossa on aavistus persikkaisuutta ja pehmeyttä, mutta kuitenkin hedelmäistä raikkautta ja pirteyttä. Napakka väri sopii erityisen hyvin niille sisustajille ja tuunaajille, jotka eivät aristele voimakkaita sävyjä seinillä tai kalusteissa. Energisyyttä pursuava sävy valloittaa helposti oman tilansa ja pärjää myös muiden vahvempien sävyjen rinnalla. Hieman kirpeä sävy sopii keväisten päivien vaaleuteen ja saapuvan kesän värikkyyteen. Kesäiseen tunnelmaan se sopii yhdistettäväksi pehmeän keltaisen ja valkoisen kanssa.

Appelsiinin puolikkaat maalatulla laudalla

Appelsiinin oranssinen sävy sopii myös syksyn sisustukseen. Silloin sen kanssa voi yhdistää syksyisen ruskan sävyjä. Löydät Sisävärikartastamme kauniita ruskean, keltaisen ja punaisen sävyjä, jotka kaikki sopivat yhdistettäväksi Appelsiini-sävyn kanssa syksyiseen sisustukseen. Väreistä ja niiden energisyydestä pitävät sisustajat uskaltavat ottaa oranssin vastapainoksi myös sinistä tai vihreää. Sisävärikartan sävyt kuten Tyrni ja Sahrami toimivat oranssin kanssa piristävinä väriläiskinä voimakkaassa kokonaisuudessa, esimerkiksi kalusteissa, tekstiileissä, matoissa tai tapeteissa. Intensiivinen ja rohkean valloittava sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Appelsiini, Tyrni, Sahrami ja Vehnä.

Tutustu SävyPalettiimme tai sisävärikartan sävykortteihimme. Ihastu ja inspiroidu. Valloitu ja piristy. Ammenna energiaa tai tunnelmoi.

SISÄVÄRIKARTAN SÄVYKORTIT – VALMIITA SÄVY-YHDISTELMIÄ

Sisävärikartan sävykortit väri- ja sisustussuunnittelun avuksi. Korttien ensimmäinen sävy on tarkoitettu käytettäväksi päävärinä suurilla pinnoilla, kuten seinillä tai lattiassa. Muut sävyt ovat päävärin kanssa sopusointuisia -tuttuja ja perinteisiä- tai myös napakoita ja sähäköitä yhdistelmiä. Sävyt toimivat tehoväreinä tai sävypareina päävärin kanssa, joten voit halutessasi käyttää niitä pieninä määrinä tai valita niistä vain yhden pääväriä tehostamaan tai raikastamaan. Voit myös yhdistellä sävyideoiden värimaailmoja mieltymyksesi mukaan tai valita ideakortin sävyistä lempivärisi ja yhdistellä niitä.

VALITSE SÄVYN LISÄKSI MAALATTAVAAN KOHTEESEEN SOPIVA MAALI

Sisävärikarttamme sävyt voidaan sävyttää Into SisustusmaaliinInto KalustemaaliinUula Ovi- ja ikkunamaaliin sekä Uula Puulattiamaaliin. Voit siis huoletta valita sävyt kodin sisustukseen lattiasta kattoon saakka. Voit valita sisäsävyjä myös Perinnevärikarttamme sävyistä. Maali tulee aina valita maalattavan kohteen mukaan, jotta saavutetaan mahdollisimman hyvä lopputulos, pinnoilla, jotka joutuvat suuremmalle rasitukselle tai vaativat enemmän kulutuksenkestoa tai pesunkestävyyttä.

Arkisto