Hirsitalon ulkomaalaus

Hirsitalon ulkomaalaus – Roslagin Mahonki

Hirsitalon ulkomaalaus tehtiin Uula Roslagin Mahongilla.

Tämä upea kohde sijaitsee Eurassa. Johtoajatuksena taloprojektissa on ollut luonnonmukaisuuden ja kotimaisuuden vaaliminen. Myös sisustuksen ja talon väreihin on haettu sävyjä luonnosta. Ulkomaaliksi valittiin Uula Perinnevärikartasta sävy Haapa. Komeiden aihkihirsien ulkopinta on lähestarkalleen samaa väriä kuin vieressä kasvavien haapojenrungot.

Maistiaisia lehtijutusta

Talon valmistuessa siitä tuli paitsi avioparin myös kolmen kissan koti. Kita ja Sinttu ovat seurallisia norjalaisia metsäkissoja ja luonteeltaan huomattavasti varautuneempi Usva on hellyttävä maatiaiskissa. Heidän päivänsä kuluvat ison talon lukemattomia piilopaikkoja etsien ja ulos rakennetussa aitauksessa elämästä nauttien. 11-vuotiaan Kitan lempipaikka löytyy olohuoneen sohvan selkämykseltä. Siinä näkee kauniita unia.

(teksti: Jorma Välimaa / kuvat: Hans Koistinen)

Uppoudu lehtijuttuun

UULA ROSLAGIN MAHONKI

Uula Roslagin Mahonki ® sopii uusille ja vanhoille käsittelemättömille puupinnoille sekä vanhoille, pintaa muodostamattomilla kyllästysaineilla käsitellyille puupinnoille. Tuote soveltuu myös vanhoille painekyllästetyille puupinnoille. Tuote on tarkoitettu vain ulkokäyttöön, kuten hirsi- ja lautaseiniin, puuveneisiin ja laitureihin.

Roslagin Mahonki sävytetään aidoista pigmenteistä valmistetuilla Uula Sävytystahnoilla. Sävyvaihtoehtoja ovat Uula Perinnevärikartan kuultavat sävyt. Erikoistilauksesta myös muita sävyjä. Tuotteen värivalinnassa on otettava huomioon käsiteltävän pinnan oma väri. Kuultavissa käsittelyissä pinnan karheus, puulaji, aikaisempi väri ja maalaustyö vaikuttavat oleellisesti lopulliseen väriin. Tuote saavuttaa lopullisen värisävyn, kun pinta on täysin kuivunut. Tervan värisävyistä johtuen saattaa eri valmistuserissä olla pieniä sävyeroja. Suosittelemme irrallisen värimallin tekoa vastaavalle pinnalle ennen maalaustyön aloittamista.

Tutustu tuotteeseen

Arkisto