Uusi Koti -lehti 1/2018 Pohjanmaa

Rakentamisessa oli tekemisen – vaan ei hosumisen –meininki. Työmäärää lisäsi itse tehdyt sisustusosat, jotka normaalisti hankitaan valmiina kaupasta. Puutyöt ovat Samille tuttuja, ja hän teki itse taloon kiintokalusteet ja portaat. Jokaikinen kaappi ja komero on taatusti uniikki. Keittiö sai iloisen, mustilla yläkaapeilla tasapainotetun vihreän värin. Piristäviä värejä kodin sisustuksessa on kaiken kaikkiaan enemmän kuin tuhannessa muussa suomalaiskodissa yhteensä. Kalusteet ja tekstiilit on valittu materiaalien puhtauden ja ekologisuuden näkökulmasta.

Hirsitalonkin hengittävyys voidaan tuhota vääränlaisilla maaleilla ja eristeillä. Eromäkien talon pinnassa on Uulan Keittomaalia ja ala- sekä yläpohjan eristeenä on ekologinen puhallusvilla. Oikeilla valinnoilla talossa on paitsi terveellinen myös raikas sisäilma. (teksti: Jorma Välimaa / kuvat: Hans Koistinen) Astu sisään värikkääseen maailmaan tästä linkistä  UK-1-2018Pohjanmaa

Tässä lisätietoja kohteessa käytetyistä maaleistamme ja sävyistämme:

Keittiökaappien alaosa: iNTO Kalustemaali Puolihimmeä / sävy Versailles Uula Sisävärikartta.

Keittiökaappien yläosa: iNTO Kalustemaali Puolihimeä / sävy TVT 0202 Musta

Kodinhoitohuone: iNTO Kalustemaali Puolihimmeä / sävy Niitty Uula Sisävärikartta

Lattiat: Uula Puulattiamaali Puolikiiltävä / sävy 1011 Sade Uula Perinnevärikartta

Sisäkatot: Into sisustusmaali himmeä / sävy 1001 Pouta Uula Perinnevärikartta

Ulko-ovet: Uula Ovi- ja ikkunamaali / sävy 2018 Tähkä Uula Perinnevärikartta

Ulkoseinät: Uula Keittomaali / sävy 40 Italianpunainen Uula Perinnevärikartta

Ulkopuolen valkoiset osat: Uula Ulkopohjamaali + Uula Petrooliöljymaali valkoinen 00 Uula Perinnevärikartta

Arkisto