Maalausta ja mosaiikkia

Maalausta ja mosaiikkia. Voiko niitä jotenkin yhdistää? Kyllä vain!

Mosaiikkia! Maria Kuparin taidolla tehty kirja kertoo upein kuvin ja ideoin siitä, kuinka vanhojen esineiden takana olevat tärkeät tarinat ja muistot heräävät uudelleen eloon ja nousevat muistoihin eri tavalla, kun ne löytyvätkin lohjenneen lautasen sijasta puisesta rasiasta, tuolin istuinosasta tai vaikkapa pöytäpinnalta. Pala historiaa kulkee jokaisen mosaiikkityön matkassa. Myös iNTO Kalustemaali ja iNTO Pohjamaali ovat saaneet olla Maria Kuparin, jyväskyläläisen käsityöläisen ja mosaiikkitaiteilijan kirjaprojektissa mukana. Kirjasta löytyy 33 ihastuttavaa mosaiikkityötä ohjeineen. Kirja alussa uppoudutaan mosaiikkityön tekemiseen vaihe vaiheelta. Kirja antaa selkeät ohjeet työn suunnittelusta, materiaaleista, työvälineistä ja tarvikkeista sekä opastaa työvaihe kerrallaan mosaiikkitöiden viimeistelyyn ja hoitoon saakka.

Muutama pieni maistiainen Maria Kuparin Mosaiikkia!-kirjasta.

Mosaiikkiverhoiltu istuinpäällinen, jossa on käytetty iNTO Sisäpohjamaalia ja iNTO Kalustemaalia, sävyä Mustikka. Työvaiheissa myö Uula Maalinpesua.

Mosaiikkiverhoiltu istuinpäällinen

Kirpputorilta löytynyt tuoli koki muodonmuutoksen saadessaan uuden maalipinnan ja mosaiikki-istuinosan. Tuolin romanttinen ilme muuttui kertaheitolla erilaiseksi ja nyt se toimittaa virkaa yöpöytänä, jonka selkänojalle voi laskostaa vaikka torkkupeiton. – Kirjasta Mosaiikkia! Maria Kupari-

Mosaiikkirasiat, joissa maaleina on käytetty iNTO Sisäpohjamaalia ja iNTO Kalustemaalia. Sävyt Dyyni ja Versailles. Työvaiheissa myös Uula Maalipesua.

Mosaiikkia!-kirjan monipuolisia ohjeita seuraamalla pääset perille modernien mosaiikkitöiden tekemisestä ja saat ideoita omien töiden suunnitteluun. Halvimmillaan töiden materiaali on ilmaista, sillä mosaiikkiin voi kierrättää hyllyjen perukoilta löytyvät kipot ja kupit. Ohjeissa otetaan haltuun myös uusina hankittavat materiaalit ja näytetään, miten vanhaa ja uutta yhdistellään luontevasti. -Ote julkaisuvapaasta Atena Kustannus Oy:n tiedotteesta- Kirja myynnissä nyt!

 

Arkisto