Maalin hengittävyys | Maalatun puupinnan hyvinvointi

Maalin hengittävyys – muoviton maali antaa puupinnan hengittää

Maalin hengittävyys ja muovittomuus ovat maalatun puupinnan kestävyyden ja elinvoimaisuuden kannalta ratkaisevia tekijöitä. Sen vuoksi käytämme maaleissamme sideaineena uusiutuvia luonnonöljyjä emmekä muovisia sideaineita. Näin puupinta maalin alla voi hyvin. Yleisin virhe, mitä näemme vanhojen talojen maalaamisessa, on vääränlaisen maalin käyttäminen. Jos maalissa on käytetty sideaineena muovia, se muodostaa talon pintaan siihen kuulumattoman höyrynsulun. Näin talon rakenne lakkaa olemasta hengittävä ja puu maalipinnan alla alkaa lahoamaan.

Puutalokarnevaalit

Keskustelimme maalin hengittävyydestä ja muovisideaineisten maalien käyttämisestä Puutalokarnevaaleilla. Trähus Karnevalen eli Puutalokarnevaali on kaikille puurakentamisesta, vanhojen talojen kunnostamisesta sekä terveellisestä asumisesta kiinnostuneille suunnattu maksuton koko perheen tapahtuma. Puutalokarnevaali tuo yhteen perinnerakentajia, entisöintialan mestareita, käsityöläisiä, hortonomeja sekä näistä asioista kiinnostuneita. Kestävän ja terveellisen rakentamisen uusista tuulista käydään keskusteluja Paja-tilassa, ja alueelle sijoittuvat työpajat, työnäytökset ja neuvontapisteet toimivat non-stop -periaatteella koko päivän.

Tutustu Trähus Karnevalen -tapahtumasta kirjoitettuun juttuun.

Trähus: Perinnerakentamisen ja kunnostamisen mestareita Suomessa, joille järkevä korjausrakentaminen, kestävä puurakentaminen ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten restaurointi on ydinosaamista.

Trä Group:  Luo ja kehittää terveellisen ja kestävän asumisen tulevaisuutta tuomalla yhteen rakennusalan, modernin arkkitehtuurin ja uuden teknologian huippuosaajat ja innovaatiot. Nopeasti kasvava ja kannattava helsinkiläinen yritys haluaa muuttaa tavan, jolla taloja suunnitellaan, rakennetaan, ostetaan ja huolletaan.

 

Arkisto