Maalaus ja entisöinti

Maalaus ja entisöinti – Nykyisyysprojekti-blogissa sukelletaan entisöintiin ja maalaamiseen

Maalaus ja entisöinti ovat sydäntä lähellä Nykyisyysprojekti-blogissa, jossa kunnostetaan pitkään tyhjillään ollutta pientilaa ja koitetaan nauttia nykyhetkessä tekemisestä. Ja tekemättömyydestä : ). Blogissa remppaa, entisöintiä, yleistä fiilistelyä ja filosofiaa. Sekä muovittomat ja perinteiset Uula luonnonmaalit. Blogia pitää kaksilapsisen perheen iskä Antti ja äiti Sirke. Ruuhkavuosien runsaan vapaa-ajan eliminoimiseksi on hankittu vakituiseksi asumukseksi vuonna 1928 rakennettu/2014 laajennuttu talo ja vapaa-ajan paikaksi 1900-luvun alkupuolen pientila.Tutustu muihin Nykyisyysprojektin juttuihin

Ovien maalaus

Ovien maalaus voidaan sisätiloissa tehdä Uula Ovi- ja ikkunamaalilla, joka on perinteinen lakkamaali kulutuksen- ja pesunkestävyyttä vaativille sisäpinnoille. Ovi- ja ikkunamaalilla voidaan käyttää myös katettujen ulkotilojen maalaamisessa.

Ikkunoiden kunnostaminen

Ikkunoiden kunnostaminen antaa vanhoille ikkunapokille uuden elämän. Vanhatkin ikkunapokat voivat olla puuosiltaan hyvässä kunnossa, vaikka aika olisikin tehnyt tepposiaan vanhalle maalipinnalle.

Punamultamaali – Maalaustalkoot

Punamultamaali on perinteinen maali, jota on käytetty talojen maalaamiseen jo vuosisatojen ajan. Edelleen tämä perinnemaali on suosioissa sen hengittävyyden, ekologisuuden ja helpon maalattavuutensa ansiosta. Punamultamaali sopii myös hyvin talkoomaaliksi.


Vinkki

Sisämaaleihin ja pintakäsittelyaineisiin on hyvä tutustua etukäteen. Valikoimistamme löytyvät tuotteet sisäpintojen peittäviin ja kuultaviin käsittelyihin. Peittävät maalit antavat kokonaan peittävän sävypinnan maalattaville kohteille. Kuultavat maalit ja käsittelyaineet jättävät puun omaa kuviointia luonnollisesti näkyviin. Kuultotuotteita käytetään siis uudelle tai vanhalle käsittelemättömälle tai aiemmin kuultavalla tuotteella käsitellylle pinnalle. Valitse maalit aina maalattavan kohteen mukaan. Näin saat maalattavalle pinnalle parhaan lopputuloksen, sillä peittoasteiden lisäksi maalien kulutuksenkestossa ja pesunkestävyyksissä on eroja. Tarvittaessa käänny rohkeasti neuvontapalvelumme puoleen.

Arkisto