Maalaamme yhteistä kotia | Ronald McDonald

Maalaamme yhteistä kotia

Maalaamme yhteistä kotia – on yhteinen projektimme Ronald McDonald Lastentalosäätiön kanssa. Lastentalosäätiö kerää jatkuvasti varoja erilaisin tapahtumin Talon ylläpitämiseksi ja perheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi. Mistä Talosta oikein on kyse? Ja miksi maalaamme yhteistä kotia?

Ronald McDonald Talo – yhteinen koti

Ronald McDonald Talon perusajatuksena on tarjota kodinomainen majoitus lapsen lähellä lapsen ollessa sairaalahoidossa uudessa lastensairaalassa, Helsingissä. Hoidon aikana koko perhe voi asua sairaalan läheisyydessä, eikä heidän muiden huolien lisäksi tarvitse huolehtia asumisestaan. Myös sairaana olevalle lapselle on tärkeää, että vanhemmat ja perhe ovat lähellä. Vuosittain noin 400 perhettä majoittuu Ronald McDonald Taloon lapsen vakavan sairauden takia. Talot täyttyvät perheiden erilaisista tarinoista. Tutustu tarinoihin.

Maalausprojekti – yhteinen ponnistus

Merellinen ja aurinkoinen ympäristö on vaativa ympäristö talolle ja Ronald McDonald Talon rakennukset ovat nyt julkisivumaalauksen edessä. Kesän 2020 ja muutaman seuraavan vuoden aikana Uula Color on mukana tukemassa lastentalosäätiön toimintaa lahjoittamalla maalit kolmen talon julkisivumaalaukseen. Ensimmäisenä  maalauskohteena on pihapiirin sininen talo, joka sisältää kolme perhehuonetta, perheiden yhteiset keittiö- ja oleskelutilat sekä säätiön toimiston. Vuosien 2021-2022 aikana tullaan kunnostamaan pihapiirin keltainen ja vihreä talo, jotka tarjoavat majoitustilat 11 perheelle. Talojen maalausurakkaan tarvitaan yhteistyökumppaneita ja taloudellista avustusta. Projekti aloitettiin vuonna 2019 ja kestää vuoteen 2022, jolloin on Ronald McDonald Talon 20-vuotis juhlavuosi.

Yritysyhteistyö- maalausprojektissa mukana olevat yritykset

Uula Color Oy lahjoittaa kolmivuotiseen maalausurakkaan puutaloihin sopivat pellavaöljymaalit.

Venttiseiska toimii pro bonona projektin rakennuskonsulttina.

Väriset Oy tuo paikalle maalarinsa ja lahjoittaa työhön telineet ja tarvikkeet.

Ronald McDonald Talo tarvitseekin sinun apuasi

Ota yhteyttä: katariina.schmidt@rml.fi

Pala Sinisen talon historiaa:

Sininen talo kuului Ruovedellä sijainneeseen Pekkalan kartanoon, Pitkälä nimiseen tilaan. Päärakennuksen oli suunnitellut arkkitehti Josef Stenbäck ja se valmistui vuonna 1881. Sininen talo oli ollut tyhjillään 20 vuotta ennen kuin se purettiin, siirrettiin ja uudelleen rakennettiin Meilahteen, Ronald McDonald taloksi. Sininen talo valmistui tammikuussa 2002.

Arkisto