Maalaamme yhteistä kotia | Ronald McDonald

Ronald McDonald Talon perusajatuksena on tarjota kodinomainen majoitus lapsen lähellä lapsen ollessa sairaalahoidossa Uudessa lastensairaalassa, Helsingissä. Hoidon aikana koko perhe voi asua sairaalan läheisyydessä Meilahden huvila-alueella, eikä heidän muiden huolien lisäksi tarvitse huolehtia asumisestaan. Myös sairaana olevalle lapselle on tärkeää, että vanhemmat ja perhe ovat lähellä.

Ronald McDonald Lastentalosäätiö kerää jatkuvasti varoja erilaisin tapahtumin Talon ylläpitämiseksi ja perheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi. Myös raha- ja materiaalilahjoitukset ovat merkittävä osa Talon ylläpitämistä. Tämän kesän ja muutaman tulevan vuoden aikana Uula Color on mukana tukemassa säätiön toimintaa lahjoittamalla maalit kolmen talon julkisivumaalaukseen. Tänä vuonna maalauskohteena on Sininen talo.

Maalauskohde 1. Sininen talo.

Pala Sinisen talon historiaa:

Sininen talo kuului Ruovedellä sijainneeseen Pekkalan kartanoon, Pitkälä nimiseen tilaan. Päärakennuksen oli suunnitellut arkkitehti Josef Stenbäck ja se valmistui vuonna 1881. Sininen talo oli ollut tyhjillään 20 vuotta ennen kuin se purettiin, siirrettiin ja uudelleen rakennettiin Meilahteen, Ronald McDonald taloksi. Sininen talo valmistui tammikuussa 2002.

 

 

Vuosittain noin 400 perhettä majoittuu Ronald McDonald Taloon lapsen vakavan sairauden takia. Talot täyttyvät perheiden erilaisista tarinoista. Tutustu tarinoihin

Arkisto