Ronald McDonald Talo

Ronald McDonald Talo tarvitsee apuamme – Maalaamme yhteistä kotia

Ronald McDonald Talo on perheiden koti. Perusajatuksena on tarjota kodinomainen majoitus lapsen lähellä lapsen ollessa sairaalahoidossa Uudessa lastensairaalassa, Helsingissä. Hoidon aikana koko perhe voi asua sairaalan läheisyydessä Meilahden huvila-alueella, eikä heidän muiden huolien lisäksi tarvitse huolehtia asumisestaan. Myös sairaana olevalle lapselle on tärkeää, että vanhemmat ja perhe ovat lähellä.

Kun lapsi sairastuu vakavasti, mikään ei korvaa perheen läheisyyttä. Talo tarjoaa vuosittain yli 400 perheelle kodinomaisen turvasataman lähellä sairaalaa, kun elämässä myrskyää. Jotta itse talokin kestäisi tulevatkin myrskysäät, sitä on kunnostettava. Kesän 2020 ja muutaman seuraavan vuoden aikana Uula Color on mukana tukemassa säätiön toimintaa lahjoittamalla maalit kolmen talon julkisivumaalaukseen. Ensimmäisenä  maalauskohteena on Sininen talo.

Maalilahjoituksen lisäksi McDonald Talo tarvitsee myös tekijöitä. Yhteistyökumppanit maalaamiseen ja urakointiin ovat löytyneet. Väriset Oy huolehtii Talon maalauksesta, urakan päällikkönä toimii Venttiseiska Oy . Mutta vielä tarvitaan varoja ja tekijöitä yhteisen kodin kunnostamiseen. Ronald McDonald Lastentalosäätiö kerää jatkuvasti varoja erilaisin tapahtumin Talon ylläpitämiseksi ja perheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi. Myös raha- ja materiaalilahjoitukset ovat merkittävä osa Talon ylläpitämistä.

Auttamisesta tulee hyvä mieli – lähde sinäkin mukaan.

Katso tästä linkistä miten voit auttaa? 

Tästä tulee kevään 2020 tärkein maalausurakka! Olethan mukana yhteisen kodin maalausprojektissa.

PALA SINISEN TALON HISTORIAA:

Sininen talo kuului Ruovedellä sijainneeseen Pekkalan kartanoon, Pitkälä nimiseen tilaan. Päärakennuksen oli suunnitellut arkkitehti Josef Stenbäck ja se valmistui vuonna 1881. Sininen talo oli ollut tyhjillään 20 vuotta ennen kuin se purettiin, siirrettiin ja uudelleen rakennettiin Meilahteen, Ronald McDonald taloksi. Sininen talo valmistui tammikuussa 2002.

Vuosittain noin 400 perhettä majoittuu Ronald McDonald Taloon lapsen vakavan sairauden takia.

Talot täyttyvät perheiden erilaisista tarinoista. Tutustu tarinoihin

Arkisto