Nimitysuutisia

Toimitusjohtaja Janne Paananen

Nimitysuutisia

Nimitysuutisia Uula Color Oy:ssa.

Janne Paananen on aloittanut 1.2.2020 Uula Color Oy:n toimitusjohtajana. Janne on aikaisemmin toiminut Henkelillä myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä, viimeksi kauppa- ja rakennusliimojen liiketoimintajohtajana Pohjoismaissa.

Helmikuun alkuun saakka toimitusjohtajana toiminut Jouni Uunila jatkaa yhtiön aktiivisina omistajana keskittyen tuotantoon ja yrityksen kehittämiseen.

Uula Color Oy:n historia

Uulatuote Oy on aloittanut toimintansa vuonna 1978, jolloin Arto Uunila perusti yrityksen perheensä kanssa. Tuohon aikaan perinnemaaleja ei voinut ostaa kaupoista. Tavallista punamultamaalia, saati pellavaöljymaalia, oli lähes mahdotonta löytää. Museoviraston kannustamana ja vanhojen maalarimestarien neuvojen ja kokemusten avulla löydettiin maaleihin oikeat raaka-aineet ja perinnemaalien valmistus voitiin aloittaa.

Yrityksen ensimmäisen tuotteen, perinteisen punamultamaalin keittäminen aloitettiin perheen Nurmossa sijaitsevan kotitalon ulkorakennuksessa. Vuosien jälkeen yrityksen tie vei Ilmajoen kautta Kauvatsalle, jossa yritys nykyään sijaitsee. Arto Uunilan jäädessä eläkkeelle hänen poikansa Jouni Uunila siirtyi yrityksen omistajaksi, laajentaen tuotevalikoimaa ja kasvattaen yrityksen nykymittoihinsa.  Myös Arton tytär Sari Uunila sijoitti oman panoksensa yhteiseen perheyritykseen. Kutsumuksesta alaa kohtaan Jouni ja Sari ovat yhdessä luotsanneet yritystä saaden sille vankan jalansijan luonnonmaalien markkinoilla. Yli 40 -vuotinen historia kertoo tarinaansa visioiden onnistumisesta. Yrityksen nimi muuttui vuonna 2018 Uula Color Oy:ksi.

Arvot, ihan niin kuin ennenkin

Toimintaamme ja tuotteitamme ohjaavat alkuperäiset arvot, jotka ovat olleet yritystoiminnan perustana sen alusta saakka. Huomioimme tuotteidemme valmistuksessa maalien tuoteturvallisuuden sekä pintakäsiteltävien materiaalien vaatimukset. -Muovittomien maalien alla elää puun luonnollinen hengittävyys- , onkin arvojemme ja missiomme syvin ajatus.

Käsityönä tehdyt ja kotimaassa valmistetut maalimme sopivat niin perinne- kuin uudiskohteiden ulko- ja sisäpuupintojen käsittelyihin. Laadukas ja monipuolinen sisämaalivalikoimamme tarjoaa koti- ja ammattimaalareille mahdollisuuden päästöttömään sisämaalaukseen. Maaliemme hajuttomuus, helppo maalattavuus, nopea kuivuminen sekä kulutuksen- ja pesunkestävyys ovat tärkeitä ominaisuuksia turvallisuuden, muovittomuuden ja hengittävyyden lisäksi. Valitsemalla maalimme erilaisiin pintakäsittelyihin, teet myös ekologisen ja kotimaisen valinnan.

Yrityksemme sijaitsee Kauvatsalla, idyllisessä maalaismaisemassa, joen, peltojen ja metsien läheisyydessä. Olemme valmistaneet maaleja ja pintakäsittelyaineita yli neljänkymmenen vuoden ajan. Nykyään yrityksemme palveluksessa on 10 työntekijää ja meidät tunnetaan pieneen kokoomme nähden verrattain hyvin kotimaan lisäksi myös maailmalla.

 

 

 

 

Arkisto