Ronald McDonald Talon maalausprojekti

Ronald McDonald Talon maalausprojekti

Ronald McDonald Talon maalausprojekti on edennyt melkoisella vauhdilla. Tälle vuodelle suunniteltu Sinisen Talon julkisivumaalaus on viimeistä silausta vaille valmis. Tässä tunnelmia ja kuvia yhteisen maalausurakkamme vaiheista. Vaikka Sininen Talo onkin jo saanut uuden Pellavaöljymaalin pintaansa, jatkuu yhteinen projektimme vielä kahden vuoden ajan, keltaisen ja vihreän talon maalausurakoiden parissa. Tiesithän, että voit tukea Ronald McDonald Lastentalosäätiön toimintaa lahjoittamalla. Jokainen lahjoitettu euro auttaa, että vakavan sairauden akuutissa vaiheessa oleva lapsi saa perheen turvakseen ja perhe Ronald McDonald Talon suojakseen. Tue toimintaa ja löydä oma tapasi auttaa.

Hyvää tekevä maalausurakka – Sininen Talo

Maalauksen valmistelu alkoi tarvikkeiden ja maalien toimittamisella sekä kohteessa telineiden asennuksella. Ensimmäiseksi seinistä poistettiin irtoileva maali. Etenkin auringonvalolle altistuneet etelä- ja länsiseinän maalipinnat olivat kokeneet kovia.

Maalin irrottamisen jälkeen tehtiin homepesu ja pintojen kuivuttua tehtiin seinien pohjamaalaus. Puhdistuksessa paljaaksi tulleet puuosat pohjamaalattiin kahteen kertaan, jonka jälkeen tehtiin lopullinen pintamaalaus. Muutamat vaurioituneet laudat, joita löydettiin työn kuluessa, vaihdettiin uusiin, jonka jälkeen päästiin maalaamisessa eteenpäin.

Maalausta ajatellen säät olivat suosivat ja vesisateet eivät suuremmin haitanneet. Sää edisti kuivumista paljon. Se toi kuitenkin myös haasteita maalaamiseen. Maalaaminen tehtiin aina varjoisille puolille auringon paahdetta ja auringon kuumentamaa pintaa vältellen. Uusi maalipinta elävöittää ja ryhdittää koko taloa. Arvokas yhteinen koti on kokenut muodonmuutoksen. Se on tehty hyvällä mielellä, yhdessä. Ensi kesänä on seuraavan Talon maalaamisen vuoro.

Tässä vielä juttulinkkejä yhteisestä maalausurakastamme:

Hirsitalossa eletään perhearkea ja lataudutaan

Hirsitalon maalaus vaatii huolellisuutta ja perinteiden kunnioitusta

 

Muita aiheeseen liittyviä kirjoituksia:

Hyvää tekevä maalausurakka

Ronald McDonald Talo tarvitsee apuamme

Maalaamme yhteistä kotia

 

Yhteistyössä Uula Color ja Ronald McDonald Lastentalosäätiö

Arkisto