Ronald McDonald Talon maalausprojekti jatkuu

Ronald McDonald Talon maalausprojekti jatkuu – Maalaamme yhteistä kotia

Ronald McDonald Talojen maalausprojekti jatkuu. Viime vuonna aloitettu hanke tuo jälleen yhteen yhteisen kodin hyväntekeväisyysyhteistyökumppanit ja tukijat. Hyväntekeväisyysyhteistyön tavoitteena on kunnostaa Ronald McDonald Talon pihapiirin talot, joista Sininen talo maalattiin Pellavaöljymaalillamme vuonna 2020.

Tänä vuonna osallistumme jälleen hyväntekeväisyysyhteistyöhön lahjoittamalla maalit Talojen maalaamiseen. Vihreä talo on siirretty nykyiselle paikalleen Nurmosta, josta myös Uulan tarina on aikoinaan alkanut keittomaalin valmistuksella. Vihreän Talon ja Uulan historiallinen yhteys Nurmoon on ollut erittäin iloinen yllätys meille. Ja kaiken lisäksi Atria Oyj on mukana hyväntekeväisyystyössä merkittävällä lahjoituksella, sillä yritys rahoittaa 25 000 euron lahjoituksellaan Vihreän Talon maalausurakan! Aivan uskomattoman upea lahjoitus!


“Vihreällä Talolla on useampi yhtymäkohta Atriaan: se on aikoinaan sijainnut vain kivenheiton päässä nykyisestä Nurmon ruokatehtaasta. Talon alkuperäinen nimi on Ihamäen tila, ja se oli aikoinaan Nurmon suurimpia maataloustiloja. Ihamäen tilalta vietiin myös lehmiä teuraaksi silloiselle Itikan teurastamolle, josta myöhemmin tuli lihatalo Atria.” (Lainaus Ronald McDonaldin lahjoitusuutisesta) Lue koko juttu tästä: Vihreän talon tarina – 1800-luvun maatalosta perheiden turvasatamaksi


 

Pala Vihreän Talon historiaa 

Penttilän talo Nurmon kirkonkylässä rakennettiin vuonna 1844 maataloustilan päärakennukseksi. Tila oli Nurmon suurimpia maataloustiloja. Talon rakennutti Antti Penttilä. Taloa asutettiin 1970 luvun puoliväliin asti, jonka jälkeen talo oli ilman asukkaita vuoteen 1998 saakka. Myöhemmin talo purettiin Seinäjoki-Lapuan-tien risteysjärjestelyiden alta ja talo myytiin hirsirakentaja Erkki Hiipakalle. Lopulta talo siirrettiin perheiden kodiksi Meilahden huvila-alueelle, lähelle lastensairaalaa.

Tietoa Ronald McDonald Taloista ja Ronald McDonald Lastentalosäätiön toiminnasta

Ronald McDonald Talo koostuu kolmesta kodinomaisesta puurakenteisesta asuintalosta Meilahden huvila-alueella, kävelyetäisyydellä HUSin uudesta lastensairaalasta. Ronald McDonald Lastentalosäätiö perustettiin vuonna 1996 tarjoamaan pitkäaikaissairaille lapsille ja heidän perheilleen kodinomaisen majoitusvaihtoehdon Ronald McDonald Talossa silloin, kun lapsi tarvitsee sairaalahoitoa Helsingissä ja oma koti on kaukana. Talolle on jatkuvasti suuri tarve. Vuosittain noin 400 perhettä yöpyy Talossa. 18 vuoden aikana yöpymiskertoja on ollut yli 150 000 ja Talo on palvellut yli 7500 perhettä. Lastentalosäätiön toiminta perustuu lahjoituksiin ja yöpymismaksuihin, jotka kattavat vuosittain yli puolet toiminnan kustannuksista. Säätiö kerää jatkuvasti varoja Talon toiminnan yllä pitämiseksi ja perheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Arkisto