Sisusta koti oman maun mukaan

Sisusta koti oman maun mukaan juuri sellaiseksi kuin itse haluat

Sisusta koti omalla maulla ja tee siitä paikka, joka saa sinut rentoutumaan ja viihtymään. Kodin sisustuksessa saa näkyä oma persoonallisuus ja omat mieltymykset. Siksi kodin sisustaminen kannattaa tehdä omaa sydäntä kuunnellen. Toki trendejäkin kannattaa vähän seurata, sillä niistä saattaa löytää itselleen uusia ideoita, ihastuksen kohteita tai rohkeutta heittäytyä erilaisiin sisustusratkaisuihin, kuin mihin on tottunut. Monesti kodin perusilmettä ja tunnelmaa voi muuttaa sisustustekstiileillä, luonnonmateriaaleilla ja valaisimilla. Myös maalaaminen on tapetointia helpompi ja nopeampi vaihtoehto virkistää tai muuttaa kodin eri tilojen värimaailmaa. Trendisisustajan kannattaakin valita trendisävyt ja -materiaalit rakenteisiin, joita on helppo muuttaa myöhemmin.


Sisusta koti oman maun mukaan – Kierrätä & uudista vanhaa ja yhdistele

Vanhan ja uuden yhdistäminen tuo kotiin mukavaa sykettä ja auttaa sinua tekemään sinun näköisesi sisustuksen. Kirpputoreilta löytää paljon erilaisia koriste-esineitä tai kalusteita, joita voi ottaa osaksi sisustusta sellaisenaan tai tuunata ja maalata mieleisekseen. Joskus toiselle tarpeeton tavara on toiselle suuri aarre. Sen vuoksi jotain etsimäänsä kannattaa kysellä myös ystäviltä tai vaikkapa kierrätysryhmistä. Pienillä jutuilla, kuten maljakoilla, tauluilla, kukkapurkeilla, lasipulloilla, kirjoilla tai tekstiileillä saa kotiin kerroksellisuutta ja lämpöä. Sisustuksen ilme muuttuu paljon myös vaihtamalla sisustustavaroiden paikkaa. Eteisen pöydällä oleva valaisin tai maljakko näyttää aivan erilaiselta olohuoneessa tai keittiön pöydällä olevat kynttilänjalat kynttilöineen näyttävät kuin uusilta, kun siirrät ne olohuoneen lipaston päälle. Ja kaikkien koristeiden tai tavaroiden eri tarvitse olla aina esillä. Kaapin kätköistä esiin kaivettuina ja paraatipaikalle asetettuina, ne ovat jälleen kuin uusia. Vanhat kalusteet ovat usein kauniita sellaisenaan, jos ajan tuomat jäljet ja uurteet saavat jäädä näkyviin. Kalusteet voi myös maalata tai pintakäsitellä uudelleen. Maalaamiseen kannattaa valita kalusteisiin sopiva maali, jotta saadaan mahdollisimman kestävä maalipinta.Sisustuskuvat antavat vinkkejä erilaisiin värien ja materiaalisen yhdistelmiin, mutta ne eivät ole ainoa oikea tapa sisustamiseen tai kodin ilmeen määrittelemiseen. Väärää tapaa sisustaa omaa kotia ei ole. Toinen pitää siitä, että koti näyttää ja tuntuu runsaalta. Toiselle minimalistinen sisustus on kultaakin kalliimpi. Väritkin ovat mielipideasioita, joissa ei ole oikeaa tai väärää. Joskus samassa kodissa voi olla kahta eri sisustusmakua. Silloin vaaditaan sovittelutaitoja ja silmää yhdistellä erilaisia sisustustyylejä maltillisesti. Sisustussuunnittelijat osaavat neuvoa ja auttavat mielellään kodin sisustuksen ja värien suunnittelussa ja sommittelemisessa.


Sisusta luonnonmateriaaleilla – edullinen ja luonnikas tapa tuoda tunnelmaa kotiin

Luonnonmateriaalit sulautuvat upeasti monien erilaisten sisustusmakujen kanssa. Luonnosta kerätyt oksat, heinät, kaislat, hiekka ja kivet ovat mainioita sisustuselementtejä. Viherkasvit ja kukkaset antavat kotiin värikkyyttä ja viihtyvyyttä. Suosi kestäviä luonnonmateriaaleja tekstiileissä, kuten pellavaa. Tuo kotiin rottinkikalusteita tai mitäpä, jos tekisit itse pajusta koristeita tai koreja? Syksyn lehdet ovat kauniita sellaisenaan. Tuomenkukat ja koivunoksat tuovat kesän tuoksut kotiin. Kivet ja oksat ovat siitä miellyttäviä materiaaleja, että niitä voi myös maalata mieleisekseen. Myös rottinkikalusteet tai punotut korit saa maalattua eri väriseksi, mikäli puun oma sävy ei ole omaan makuun sopiva. Sivuillamme on valtava määrä arvokasta tietoa maaleista ja maalauksesta sekä myös vinkkejä ja ideoita pieniin maalaustöihin.


Tee persoonallisia ratkaisuja – sisustuksessa käsityöt ja itse tehdyt jutut ovat myös ajanvietettä

Puu on aina upea materiaali, joka sopii sisustukseen sellaisenaan tai käsiteltynä. Laudasta, maalaamattomasta tai maalatusta, saa nopeasti nikkaroitua naulakon, hyllyn tai vaikkapa mittapuun lastenhuoneen seinälle kasvun ihmettä todistamaan. Puulaatikoista saa maalaamalla veikeät hyllyt tai korit tarvikkeille ja kirjoille. Itse ommellut tekstiilit, kudotut tai virkatut matot sekä punotut koristeet tuovat tilaan ainutlaatuista sisältöä, muistoja ja tarinoita. Ullakolta löytyneet vanhat puiset kynttilänjalat voi maalata uudelleen. Perinteikkäät paperinarupallot valosarjoineen tuovat kotiin pehmeää tunnelmaa syksyn ja talven pimeydessä, mutta toimivat myös kesän hiljalleen tummenevissa illoissa. Oman kodin sisustamisessa vain mielikuvitus on rajana. Tee siis kodin sisustus oman maun mukaan.

 

Arkisto