Lastenhuoneen oranssinsävyinen sisustus

Lastenhuoneen oranssinsävyinen sisustus

Lastenhuoneen oranssinsävyinen sisustus antaa asukkaalleen energiaa ja innokkuutta, sillä oranssin värin vaikutusta sanotaan piristäväksi ja elämäniloiseksi. Jo yhden seinän maalaaminen antaa tilaan valtavasti voimaa. Oranssi värimaailma on oiva valinta lastenhuoneisiin ja se sopii erilaisiin tehoväreihin yhdistettynä niin pienille kuin vähän vanhemmillekin lapsille.

Oranssista värivalikoimasta kannattaa poimia murrettuja sävyjä, jolloin niiden kaveriksi on helpompi löytää samankaltaisia, pehmeitä värejä. Lastenhuoneissa varsinkin vaaleat ja murretut pastellisävyt sopivat yhteen pehmeän ja lämpöisen oranssin kanssa. Mikäli toiveissa on kuitenkin raikas, pirteä ja värikäs sisustus, niin oranssin kirkkaat sävyt ovat hyvä valinta yhdessä valkoisen tai vaaleiden värien, kuten kermanvalkoisen kanssa. Lisävärinä tilaan voi tuoda vaikkapa turkoosia ja harmaata.

Jos huoneen tai seinän maalaaminen oranssiksi tuntuu hurjalta, niin tuo tilaan vähän oranssia esimerkiksi tyynyillä, matoilla, verhoilla tai koriste-esineillä. Oranssi antaa mukavasti väriä muuten neutraaliin sävymaailmaan.


IdeakuvaHarmaa ja musta toimivat aina hyvin yhteen oranssin kanssa. Varsinkin oranssi-musta väriyhdistelmä antaa sähäkkyyttä ja ryhtiä varhaisnuoren huoneeseen. Rohkea sisustaja tehostaa oranssin voimaa lisäämällä siihen sinistä tai punaista. Tehovärien rauhoittajina kannattaa silloin käyttää vaaleita sävyjä, jotka antavat tehovärien olla huoneen katseenvangitsijoita. Nuoren ja rohkean sisustajan sisustusvärien yhdistelmänä voisivat olla muun muassa Sisävärikarttamme sävyt Mandariini, Kissankello, Höyhen ja Basaltti. Klikkaamalla sävyehdotuskuvaa näet värit suurempina malleina.


Tutustu lastenhuoneen sinisävyiseen sisustukseen

Tutustu lastenhuoneen vihreänsävyiseen sisustukseen


VINKIT SISÄMAALAUKSEEN

 

Arkisto