Blogi

Viihtyisä Vilpola

Eurajoella, perinteisen suomalaisen maalaismaiseman hellästä syleilystä löytyy Laakson perheen kesäkoti, Sydänmaa. Aikoinaan 50-luvun alussa rakennettu lapsuudenkoti on kokenut osittaisen muodonmuutoksen. Pihapiirin miljööstä löytyvät perinteisen päärakennuksen lisäksi saunarakennus sekä aikanaan karjasuojana toiminut tila, joka on nyt remontoitu idylliseksi vilpolaksi. Muutostyöt sekä saunarakennuksessa että päärakennuksessa on tehty vanhaa kunnioittaen ja paljon olemassa olevia materiaaleja hyödyntäen.

Vilpolan viileän vaalea ja lämpimän rustiikkinen tunnelma tekee viihtyisästi pienestä tilasta tilavan tuntuisen. Tilan tuntua luo myös poistettu välikatto, joka paljastaa aidosti vanhat, ajan värittämät kattolaudat ja ruostuneet naulat. Välikaton ja seinäpinnan rosoinen reuna on ainutlaatuinen. Sen luoma kontrasti on vaikuttava.

 

Remontin aikana vuosikymmeniä kattoa kannatelleet parrut on vaihdettu uusiin ja ne on käsitelty Uula Puutervalla tummiksi. Seinustalla olevista pariovista on poistettu vanhat maalikerrokset ja ne on jätetty sellaisiksi. Rustiikkiset ovet antavat kuin arvuutellen mielikuvan uudesta avautuvasta tilasta. Ikkunaseinällä olevan puuarkun pintaan on valittu valkoinen Uula Puulattiamaali. Ikkunapuitteessa on pilkahdus sinistä Uula Ovi- ja ikkunamaalilla maalattua Pilven sävyä ja vihreää Naavan sävyä.

Tilassa aikaisemmin ollut betonilattia on vaihdettu lautalattiaksi. Vanhan tunnelman luomiseksi sahalaudasta valmistettu lattia käsiteltiin aluksi yhteen kertaan Uula Öljykuullolla, sävyllä 0505 Kastanja. Toinen käsittelykerta tehtiin värittömällä Öljykuullolla ja käsittelyn aikana puupintaan ripolteltiin satunnaisesti Rautaoksidimustaa pigmenttiä lautalattian elävöittämikseksi. Lopuksi lattia käsiteltiin vielä värittömällä Öljykuullolla kertaalleen.

Vilpolasta saunaan johtava puuovi on alkuperäinen. Se käsiteltiin kertaalleen Uula Puutervalla. Vanhat saranat ja perinteinen kahva jäivät oveen sellaisenaan. Vilpolan seinäpinnat on maalattu valkoiseksi ja niiden rosoisuudelle on annettu arvoa. Käsittelemätön tiiliseinä somistaa tilaa aitoudellaan. Erivärisien tiilien leikittelevyys on kaunis yksityiskohta, joka saa myös parin vanhoista, monivärisistä kattolaudoista.

Vilpolassa tunnelmaa ja valoa luovat kynttilät ja tarvittaessa tilaa lämmittää kamiina. Vaikka Sydänmaa onkin perheen kesäkoti, tilan lämmitettävyys mahdollistaa sen käyttämisen ja yhteisen ajanvieton myös muina vuodenaikoina.

Vilpolan kalustus on pelkistetty, mutta toiminnallinen. Sopivan kokoisen pöydän ääressä voi viettää aikaa herkutellen, vilvoitellen tai jutustellen. Vanha rottinkituoli on matkannut perheen arjessa jo vuosia. Ajan hioma ja käytön kuluttama rottinkipinta on maalattu mustaksi iNTO Kalustemaalilla. Tumma sävy ryhdittää mukavasti vaaleaa tilaa ja luo kumppanuuden mustan kattokynttelikön kanssa.

 

Muodonmuutoksen kokenut tila on tyylikäs kokonaisuus. Siinä yhdistyvät vaaleus, kepeys, rouheus ja rustiikkisuus sopivalla tavalla. Vilpolan tunnelmassa rentoutuu, rauhoittuu ja saa hengähtää, ihan niin kuin sen tarkoitus oikeasti onkin. Kiitos Laakson perheelle, että saimme vierailla luonanne Sydänmaalla.

Kissankello

Heinäkuun vihertävyyttä värittää kissankellojen sinertävä kauneus. Ne koristavat tienpientareita, niittyjä, mäenrinteitä ja ketoja, mutta viihtyvät myös karummassakin maastossa ja kallioiden läheisyydessä. Kissankellon värikkyydessä on sen salaisuus. Kauempaa katsottaessa siinä korostuu sinisyyden sävyt, lähempää katsottaessa sinisyys vaihtuu enemmän lilan sävyihin.

Sisävärikarttamme sävynä se on kauniin keskisininen. Sävyssä on aavistus harmaata utuisuutta, joka pehmentää sävyn voimakkuutta. Sävyn viilentävä vaikutus sopii makuuhuoneisiin, lastenhuoneisiin, leikkimökkeihin, kalusteisiin ja lattioihin. Kissankellon sävy on aivan omiaan kesämökkeihin ja merelliseen sisustukseen. Silloin Sisävärikartan sävy Kookos ja Chili antavat vastapainoa ja tasaväkisyyttä kissankellon vahvuudelle.

 

UULA SISÄVÄRIKARTAN SÄVY KISSANKELLO

Tyylikkään juhlava, nostalgisen sininen sävy, joka hurmaa täydellisyydellään, pehmeydellään ja aistikkuudellaan. Viihtyisän tyylikäs ja sopusointuinen sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Kissankello, Hortensia, Dyyni ja Kookos.

Tutustu SävyPalettiimme.

Lupiini

Hiekkatien molemmin puolin, tienpientareen vihreydestä nousee esille lupiinitupsaita. Kauniisti kukkivat, vaaleanpunaiset, sinipunaiset, siniset ja valkoiset kukat ihastuttavat ohikulkijoita värikkyydellään.

Valkoisen lupiinin kukissa on hentoa punertavuutta ja valkoisen lumoavaa valoisuutta. Sen pehmeä värimaailma on ollut innoittamassa sävysuunnittelijaa. Vaikeinta on ollut vangita valkoisen herkät sävyt purkkiin.

Lupiini-sävy on ajaton ja sen vaaleus sopii suomalaiseen sisustukseen. Sen pehmeään lumoon sointuvat monet sävyt. Tämä kaunis sävy on omiaan pieniin tiloihin, jossa haetaan tilan tuntua ja avaruutta. Sävy sopii myös suurille pinnoille, kalusteisiin ja kattoon. Muistathan, että Into Sisustusmaalilla voit maalata helposti sisäkatot ja seinät. Into Kalustemaali sopii puolipaneelien, seinien, kattojen ovien ja kalusteiden maalaamiseen.

UULA SISÄVÄRIKARTAN SÄVY LUPIINI

Hyvin hennosti punertavaan taipuva sävy, jossa on valkoisen lumoavaa valoisuutta ja juhlavuutta. Sävyssä on lämpöisä tuntu. Romanttisen tunnelmallinen ja herkkä sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Lupiini, Rose, Aavikko ja Sahara

Tutustu SävyPalettiimme.

Pioni

Pidätkö vaaleanpunertavasta sävystä? Olisiko sävy Pioni sinun suosikkisi?
Maalaisitko Pioni-sävyllä lastenhuoneen seinät tai valitsisitko sen puulattian sävyksi?
Pionin sävyllä luot kepeän herttaista tunnelmaa, olipa sitten kyseessä seinien, lattioiden tai kalusteiden maalaus.

Romanttisen sisustustunnelman luomiseksi voidaan Pionin-sävyn kanssa yhdistää kauniita, harmahtavia ja vaaleita sävyjä. Puulattiamaalin sävyksi sopii Usva-sävy Perinnevärikartasta. Sisäkaton maalaamiseen sopii iNTO Kalustemaali tai iNTO Sisustusmaali. Pehmeän kaunis sävy Kookos sopii kauniisti suurien pintojen maalaamiseen. Sävyn löydät Sisävärikartastamme.

 

UULA SISÄVÄRIKARTAN SÄVY PIONI

 

Ihastuttavan täyteläinen ja kaihoisan utuisa vaaleanpunainen sävy, jossa on lempeyttä, suloisuutta ja herkkyyttä. Idyllisen tunnelmallinen, herttainen ja tyyni sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Pioni, Kivi, Sumu ja Kookos.

Kurkista SävyPalettiin

Tuuli

Vaaleansinisellä taivaalla matkaavat untuvaiset pilvenhattarat. Ne lipuvat hiljalleen taivaansinen syleilyssä. Hento tuulenvire leikkii viimevuotisilla puiden lehdillä. Luonto herää unestaan. Kaamoksen taika on murrettu. Vaaleat, ihanasti pitenevät päivät saavat mielen virkoamaan ja ideat syttymään.

Tuuli-sävy on kauniin sinertävä. Vaaleansininen sävy antaa kepeää viileyttä tilaan kuin tilaan. Se on erittäin rauhoittava sävy, joka on omiaan makuuhuoneissa ja lastenhuoneissa. Sävyn kauneus tulee sopivasti esille myös keittiön kaapistoissa, kattolistoissa, katoissa, puolipaneeleissa ja lastenhuoneen kalusteissa. Mikäli etsit sisustusajatusta, jossa rouheus ja sävyn heleys kohtaavat, suosittelemme käyttämään sävyn kaverina tummaa puuta. Raikkaan ja kepeän sisustusvaikutelman luomiseksi valkoinen on oiva valinta vaaleansinisen kaveriksi. Tämän kaltaiseen sisustussävytykseen voi lisukkeeksi laittaa voimakkaita ja napakoita sävyjä.

 

UULA SISÄVÄRIKARTAN SÄVY TUULI

Hyvin vaalea, hennosti sinertävä sävy, jossa korostuu sinisyyden raikkaus ja tuulenhenkäyksen muuntuva tunne ja olemus. Vilpoisa, tunnelmaltaan vahva ja syvällinen sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Tuuli, Hortensia, Luumu ja Karhunvatukka.

Tutustu SävyPalettiimme ja inspiroidu!

Appelsiini

Ruokasalin valkoiseksi maalatulla pöydällä odottaa kulhollinen appelsiineja. Niiden pirteän raikas ja lempeän voimakas sävy on ollut innostamassa uuteen, keväiseen sisustukseen. Ruokatilan seinään on maalattu himmeällä iNTO Sisustusmaalilla uusi sävy, Appelsiini. Pehmeän oranssinen, mutta hieman kirpakka sävy sopii keväisten päivien vaaleuteen ja saapuvan kesän värikkyyteen.

Napakka väri sopii erityisen hyvin niille sisustajille ja tuunaajille, jotka eivät aristele voimakkaita sävyjä seinillä tai kalusteissa. Energisyyttä pursuava sävy valloittaa helposti oman tilansa ja pärjää myös muiden vahvempien sävyjen rinnalla. Kesäiseen tunnelmaan se sopii yhdistettäväksi pehmeän keltaisen ja valkoisen kanssa.

Appelsiinin oranssinen sävy sopii myös syksyn sisustukseen. Silloin sen kanssa voi yhdistää syksyisen ruskan sävyjä. Löydät Sisävärikartastamme kauniita ruskean, keltaisen ja punaisen sävyjä, jotka kaikki sopivat yhdistettäväksi Appelsiini-sävyn kanssa syksyiseen sisustukseen. Väreistä ja niiden energisyydestä pitävät sisustajat uskaltavat ottaa oranssin vastapainoksi myös sinistä tai vihreää. Sisävärikartan sävyt kuten Tyrni ja Sahrami toimivat oranssin kanssa piristävinä väriläiskinä voimakkaassa kokonaisuudessa esimerkiksi kalusteissa, tekstiileissä, matoissa tai tapeteissa.

UULA SISÄVÄRIKARTAN SÄVY APPELSIINI

Raikkaan lempeä, keskioranssinen sävy, jossa on syvyyttä ja murrettua hehkua. Sävyssä on persikkaisuutta ja pehmeyttä. Intensiivinen ja rohkean valloittava sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Appelsiini, Tyrni, Sahrami ja Vehnä

Tutustu SävyPalettiimme ja anna ideoiden virrata.

Verso

Lempeän vihreät värit ovat luonnon omia sävyjä, joissa yhdistyvät kevään raikkaus, elinvoimaisuus ja luonnon monimuotoinen runsaus. Vihreä sävy sisustuksessa luo ympärilleen harmoniaa. Se sointuu erityisen kauniisti siniseen ja ruskeaan, jotka ovat myös luonnon omia, suuripintaisia sävyjä. Rauhoittava ja tasapainottava vihreys luo energisen, luotettavan ja virkistävän tunnelman kotiisi. Vihreä sävy sopii hyvin yhteen sekä kylmien että lämpimien värien kanssa.

Sisävärikartan sävy Verso on pehmeän vaaleanvihreä väri ja sen vuoksi se sopii erittäin hyvin suurienkin seinäpintojen sävyksi. Kaunis ja ajaton vihreän värisävy sopii myös kalusteisiin ja lattiapintoihin, jos etsit kotisi sisustukseen aitoa vanhanajan tunnelmaa. Tähän ihanan pehmeän virhertävään sävyyn voi huoletta yhdistää myös muita Uula Sisävärikartan vihreitä ja sinertäviä sävyjä, mikäli etsii kodin sisustusväreihin luonnollisen yhtenäistä ilmettä ja sävymaailmaa.

 

UULA SISÄVÄRIKARTAN SÄVY VERSO

Vaalea, hyvin hennosti vihertävä sävy, jossa on viileä, mutta lempeä ulottuvuus. Pehmeästi murrettu ja luonnollinen sävy. Kepeä, miedosti vivahteikas ja pehmoinen sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Verso, Heinä, Versailles ja Aavikko.

Tutustu Suunnittelijan SävyPalettiin ja loihdi itsellesi upea ja trendikäs keväinen sisustus.

Sitrus

Kevään juhla-aika.
Heräävän luonnon äänet.
Uuden elämän alut.

Rairuohon ihana vihreys.
Pajukissojen pehmoisuus.
Koivunoksien hiirenkorvat.
Pääsiäistipujen keltaiset untuvat.

Valoisuuden voitto.
Auringonsäteiden lämpö.
Värien raikkaus ja pirteys.
Energisyys ja ilo.

 

UULA SISÄVÄRIKARTAN SÄVY SITRUS

Utuinen, keskivaalean keltainen sävy, jonka lempeys yllättää pehmeydellään ja luomoaa keveydellään ja pirteydellään. Viihtyisän tyylikäs, raikas ja heleä sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Sitrus, Vilja, Ohra ja Höyhen.

Muistathan, että voit valita ihania sävyjämme sekä Sisävärikartasta että Perinnevärikartasta.

Pisara

Pehmeän lumisateen hiljaisuus vaihtuu sateen ropinaksi. Pakkaspäivät taipuvat auringon lämmölle. Talven valta alkaa murtua. Luonto alkaa vihdoinkin heräillä talvihorroksestaan. Se tuudittelee päivisin auringon lämpimissä säteissä, mutta yöksi se saa vielä yllensä viileän peiton.

Päivisin pienet vesipisarat kimmeltävät jääpuikojen kärjissä. Vuorotellen ne pudottautuvat maan pinnalle, muodostaakseen suuren vesilammikon, kunnes yön viileys muuntaa ne yhdeksi jääksi jälleen. Jääpuikoista putoavien vesipisaroiden äänet tahdittavat lintujen iloista liverrystä. Kevät tekee tuloaan. On uuden elämän aika.

Kauniisti sinertävä Pisara-sävy antaa kodillesi utuisan viileän, mutta rauhallisen tunteen. Lempeä ja pehmoinen sävy on ajaton. Se sopii lattioihin, kattoihin, seiniin ja kalusteisiin. Melkeinpä minne vain.

 

UULA SISÄVÄRIKARTTA SÄVY PISARA

Helmeilevän kaunis, vaaleansininen sävy, jossa on pehmeää hellyyttä. Etäisen utuisessa sävyssä leikkivät pisaran kuulaus ja kirkkaus. Tyyni, raikas ja seesteisen merellinen sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Pisara, Kissankello, Versailles ja Heinä.

Tutustu SävyPalettiimme. Löydä kauneimmat sävysi ja anna väriesi valloittaa.

Aavikko

Aaltoileva utuisuus ja pehmeys.
Auringon kuumottava hehku.
Kuumana väreilevä tuuli.
Kaukainen, häilyvä horisontti.

Illan hiipivä viileys.
Vähitellen muuntuvat sävyt.
Kirkkaan tähtitaivaan avaruus.
Ympäröivä hiljaisuus.

Aamuauringon värjäämä taivas.
Horisonttiin piirtyvät dyynit.
Kulkijan peittyvät jalanjäljet.
Alati muuttuvat varjot.

 

UULA SISÄVÄRIKARTAN SÄVY AAVIKKO

Ihan aavistuksen harmaaseen taittuva, kauniisti rusehtava sävy, jossa ruskean lämpöisyys yhdistyy hennon viileään tunnelmaan. Rauhoittava ja lumoavan seesteinen sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Aavikko, Polku, Kardemumma ja Sahara
Lisää ihania sävy-yhdistelmiä löydät Sävypaletista.

Versailles

Versailles`n palatsin historiallisessa tunnelmassa on nyt myös Uulan Pellavaöljymaalin tuoksu.
Vanhojen puupintojen arvokasta historiaa kaunistaa pienehkön suomalaisen maalitehtaan perinnemaali.

Historia ja perinteet. Jo olemassa olevien puupintojen arvostaminen ja tehdyn työn kunnioittaminen.
Perittyjen tietojen ja opittujen taitojen käyttäminen.
Uula tekee tulevaisuutta ja historiaa. Kulkee ajan sykkeessä.
Astuu tulevaisuuteen ja haasteisiin, perinteistään luopumatta.
Edelleen käsityötä tehden, vieläkin arvoistaan tinkimättä.

Vuosien suomalainen osaaminen on nyt osa Ranskan historiaa.
Uula on osa maalatun pinnan tarinaa, palatsin ylvästä tunnelmaa, juhlavaa maalipintaa.
 

UULA SISÄVÄRIKARTAN SÄVY VERSAILLES

Viileän raikas, vihertävän turkoosi sävy, jossa värin heleys ja puhtaus valloittavat juhlavuudellaan ja ylellisyydellään. Raikas, vilpoisan ylellinen ja harmoninen sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Versailles, Heinä, Dyyni ja Juutti.

Lisää ihania sävy-yhdistelmiä löydät Suunnittelijan SävyPaletista.

Louvre


Olemme osa historiaa.
Olemme osa tulevaisuutta.
Olemme osa maalatun pinnan tarinaa.

Olemme sävyinä seinillä, väreinä puisilla pinnolla.
Käsien kosketeltavissa. Jalkojen alla.
Kodeissa ja kartanoissa.
Myös muilla mailla vierahilla.

Maailmamme ja historiamme on täynnä värejä. Valitse seinien, lattioiden, ovien ja huonekalujen värit tarkasti ja huolellisesti. Jos aristelet tummia tai vahvoja sävyjä pitäydy vaaleissa sävyissä ja anna ripaus värikkyyttä tekstiileissä tai vaikkapa muutamassa maalatussa taulussa tai kalusteessa. Mikäli rakastat värejä, niiden voimaa ja vahvuutta, kokeile rohkeasti ja testaa. Maalaamisessa mukavinta on se, että maalaus on aina helppo uusia ja värejä helppo vaihtaa.
 

UULA SISÄVÄRIKARTAN SÄVY LOUVRE

Voimakas, tumma, merenvihreä sävy, josta huokuu arvokkuutta ja glamouria. Sävy on elegantti, vahva ja syvällinen. Rauhallinen, viehkeä ja pehmeän sensuelli sävymaailma syntyy yhdistämällä sävyt Louvre, Lehdykkä, Basaltti ja Vehnä

Uusimmat artikkelit

Arkisto

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: