Keittomaalin valmistusohje

Keittomaalin valmistusohje

Perinteistä keittomaalia (punamultamaalia) voit myös valmistaa itse seuraavien ohjeiden avulla! 

PUNAMULLAN KEITTO-OHJE (50 l maalia)

Vesi 40 l
Rautasulfaatti 3 kg
Ruis- tai vehnäjauho 4 kg
Punamulta 8 kg
Keitetty pellavaöljy (vernissa) 3 l

Lisää rautasulfaatti kuumaan veteen. Sekoita ruisjauho hiljalleen sekaan ja keitä seosta niin kauan, että se puuroutuu. Lisää punamulta myös hiljalleen, hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi vernissa, minkä jälkeen seosta keitetään vielä 2-3 tuntia.

KELTAMULLAN KEITTO-OHJE (50 l maalia)

Vesi 40 l
Sinkkisulfaatti 3 kg
Ruis- tai vehnäjauho 4 kg
Keltaokra 12 kg
Keitetty pellavaöljy (vernissa) 3 l

Lisää sinkkisulfaatti kuumaan veteen. Sekoita ruisjauho hiljalleen sekaan ja keitä seosta niin kauan, että se puuroutuu. Lisää keltamulta myös hiljalleen, hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi vernissa, minkä jälkeen seosta keitetään vielä 2-3 tuntia.

Tehdas ei luonnollisesti vastaa itsetehtyjen maalien laadusta. Jos olet epävarma, suosittelemme valmiin maalin ostamista.

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: