Maalausohjeet

Rautasulfaatti (ns. rautavihtrilli)

FeSO4 – CAS-nro 7720-78-7

Käytetään mm. uuden puupinnan harmaannuttamiseen ulkotiloissa sekä keittomaalin (punamultamaalin) valmistukseen.

Käyttöohje:
Rautasulfaatti sekoitetaan kuumaan veteen (2 kg jauhetta / 10 – 20 l vettä) niin, että jauhe sekoittuu nesteeseen kunnolla. Puupinta käsitellään runsaalla vedellä. Tämän jälkeen puu jätetään auringonvaloon. Harmaan lopullinen sävy näkyy noin 2-3 kuukauden kuluttua. Sävyyn vaikuttaa puun kosteuspitoisuus, ikä, puulaatu, vedenlaatu jne. Seos imeytyy parhaiten sahattuun uuteen puupintaan.

Riittoisuus:
8-10 m2/ litra höylätyllä pinnalla ja 4-5 m2 sahatulla pinnalla.

Huomioitavaa:
Rautasulfaatti on haitallista nieltynä ja se ärsyttää silmiä, ihoa ja hengityselimiä. Käytä asianmukaisia suojavarusteita kun käsittelet rautasulfaattia. Ei lasten ulottuville!

Muita huomioitavia asioita:
-Liian runsas käsittelyn jälkeen sade saattaa valuttaa rautasulfaattivettä sokkeliin värjäten pinnat ruosteenruskeaksi. Suojaa siis pinnat ennen käsittelyä. Huolehdittava myös, että ainetta ei pääse roiskumaan sisäpinnoille värjäytymien estämiseksi.
-Rautasulfaattikäsittely saattaa nostaa pintaan vaaleita ”rakeita”, ns. suoloja, jotka kuitenkin häviävät aikaa myöden.
-Tuote on alkaalinen, ja naulat saattavat tämän vuoksi ruostua. Aine toimii vain auringon valon kanssa, ei siis pimeässä.

Ohjeemme on tarkoitettu avuksi heille, jotka ovat kiinnostuneita puun käsittelystä rautasulfaatilla. Koska rautasulfaatti ei ole valmis tuote tai pintakäsittelyaine, emme vastaa aineen käyttöön liittyvistä asioista. Jos olet epävarma, suosittelemme vaihtoehdoksi puun maalamiseen ja muuhun pintakäsittelyyn tarkoitettuja tuotteitamme: http://www.uula.fi/fi/tuotteet/maalit

Rautasulfaatti 25 kg / säkki

Tutustu ja tilaa »

Rautasulfaatti 2,5 L (2KG)

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: