Rautasulfaatin käsittelyohjeet

Rautasulfaatti (ns. rautavihtrilli)

FeSO4 – CAS-nro 7720-78-7

Käytettäessä uuden puupinnan harmaannuttamiseen ulkotiloissa

Käyttöohje:
Rautasulfaatti sekoitetaan kuumaan veteen (2 kg jauhetta / 10 – 20 l vettä) niin, että jauhe sekoittuu nesteeseen kunnolla. Puupinta käsitellään runsaalla vedellä. Tämän jälkeen puu jätetään auringonvaloon. Harmaan lopullinen sävy näkyy noin 2-3 kuukauden kuluttua. Sävyyn vaikuttaa puun kosteuspitoisuus, ikä, puulaatu, vedenlaatu jne. Seos imeytyy parhaiten sahattuun uuteen puupintaan.

Muita huomioitavia asioita:
-Liian runsaan käsittelyn jälkeen sade saattaa valuttaa rautasulfaattivettä sokkeliin värjäten pinnat ruosteenruskeaksi.
-Suojaa pinnat ennen käsittelyä. Huolehdi myös, että ainetta ei pääse roiskumaan ikkunoille tai sisäpinnoille värjäytymien estämiseksi.
-Rautasulfaattikäsittely saattaa nostaa pintaan vaaleita ”rakeita”, ns. suoloja, jotka kuitenkin häviävät aikaa myöden.
-Tuote on alkaalinen, ja naulat saattavat tämän vuoksi ruostua. Aine toimii vain auringon valon kanssa, ei siis pimeässä.

Riittoisuus:
8-10 m2/ litra höylätyllä pinnalla ja 4-5 m2 sahatulla pinnalla.

Huomioitavaa:
Rautasulfaatti on haitallista nieltynä ja se ärsyttää silmiä, ihoa ja hengityselimiä. Käytä asianmukaisia suojavarusteita kun käsittelet rautasulfaattia. Ei lasten ulottuville!

Ohjeemme on tarkoitettu avuksi heille, jotka ovat kiinnostuneita puun käsittelystä rautasulfaatilla. Koska rautasulfaatti ei ole valmis tuote tai pintakäsittelyaine, emme vastaa rautasulfaattikäsittelyistä johtuvista värivirheistä, tahriintumisista tai muista pintamuutoksista. Jos olet epävarma, suosittelemme vaihtoehdoksi puun maalamiseen ja muuhun pintakäsittelyyn tarkoitettuja tuotteitamme.

Tuotteet

Rautasulfaatti 25kg

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: