iLONA Kuultomaalin maalausohjeet

ILONA KUULTOMAALI

Tuotteen soveltuvuus

iLONA Kuultomaali on nopeasti kuivuva ja hajuton vesiohenteinen kuultomaali sisäkäyttöön. Tuote sopii uusiin ja vanhoihin käsittelemättömiin sekä kalvoa muodostamattomilla kuullotteilla käsiteltyihin katto- ja seinäpaneeleihin, hirsipintoihin, ikkunapuitteisiin, sisäoviin ja kalusteisiin. ILONA Kuultomaali on erinomainen vaihtoehto vahaukselle hyvä pesunkestävyytensä sekä helpon puhdistettavuutensa ja jatkokäsiteltävyytensä ansiosta.

Tuotteen sävytys ja värisävyt

Ilona Kuultomaali on väritöntä, mutta se voidaan sävyttää Uula Sisävärikartan kuultavien sävyjen lisäksi myös yleisimpien kuultovärikarttojen sävyihin. Valittavanasi on siis sävyvaihtoehtoja sadoittain. Huomioithan kuitenkin, että puun omasta sävystä, maalin kiiltoasteesta, aiemmista käsittelyistä sekä sävytyspastoista, sävytyskoneista ja sävytyksistä johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia. Valitse värisävy aina siinä valaistuksessa ja tilassa, johon se tulee. Valaistus sekä maalin kiiltoaste vaikuttavat värihavaintoon.

Levitystapa ja maalausolosuhteet

Suosittelemme maalausta lakkasiveltimellä tai tasoittajalla riippuen maalattavasta materiaalista ja kohteesta. Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +10°C. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin 1/2 h kuluttua ja päällemaalattavissa noin 2 tunnin kuluttua.

MAALAUSOHJEET

Sekoita kuultomaali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tee koemaalaus valitsemallasi värisävyllä varmistaaksesi, että sävy on oikea. Suosittelemme koemaalausta myös halutun peittävyyden varmistamiseksi. Huomioithan, että maalin oikea sävy näkyy vasta pinnan kuivahdettua. Maalaa aina runsaalla maalilla, sillä liian kuiva suti voi aiheuttaa maalausjäljen ja kiiltoasteen epätasaisuutta. Levitä kuultomaali siveltimellä lauta tai hirsi kerrallaan jatkoskohtien välttämiseksi. Huolehdi maalausympäristöstä ja suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat teipillä, paperilla, pahvilla tai suojamuovilla.

Esikäsittely: Puhdista käsiteltävä pinta pölystä ja liasta. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla tuotteen ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla ennen käsittelyä.

Väritön käsittely: Käsittele pinta värittömällä iLONA Kuultomaalilla 1-3 kertaa. Tee välihionta ja poista pölyt käsittelyiden välissä.

Värillinen käsittely: Käsittele pinta värillisellä iLONA Kuultomaalilla 1-2 kertaa halutun peittäväksi. Kalusteiden kuultomaalauksessa ja muissa kulutuksenkestoa vaativissa kohteissa voi kestävyyden lisäämiseksi sivellä pinnan vielä 1-2 kertaa värittömällä iLONA Kuultomaalilla.

LISÄTIEDOT

Täysin VOC-päästötön.

iLONA Kuultomaali kuuluu Rakennusmateriaalien päästöluokka M1.

Pesunkestävyysluokka: SFS 3755:  yli 5000 harjausta

Kiiltoaste: Himmeä

Riittoisuus: Sahattu/huokoinen pinta 6-10m2/l. Höylätty/sileä pinta 12–15 m2/l.
Ohenne: Vesi
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei saa jäätyä. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Noudata alkuun (1 kk) varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti.

 

VINKIT SISÄMAALAUKSEEN

iLONA Kuultomaali Silkinhimmeä

Tutustu ja tilaa »

iLONA Saunakuulto Silkinhimmeä

Tutustu ja tilaa »

Uula Maalinpesuaine

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: