iLONA Saunakuullon maalausohjeet

ILONA SAUNAKUULTO

Tuotteen soveltuvuus

iLONA Saunakuulto sopii uusien ja vanhojen käsittelemättömien sekä kalvoa muodostamattomilla kuullotteilla käsiteltyjen sauna- ja pesutilojen katto- ja seinäpaneeleihin, hirsipintoihin, oviin, lauteisiin ja kaidepuihin. Pesutilojen kuultomaalauksessa suosittelemme tuotetta pinnoille, jotka eivät ole suoraan vedelle alttiina. iLONA Saunakuulto ei sovellu aiemmin parafiiniöljyllä tai vahalla käsitellyille pinnoille eikä lattiapintojen kuultokäsittelyyn. ILONA Saunakuulto on erinomainen vaihtoehto vahaukselle hyvä pesunkestävyytensä sekä helpon puhdistettavuutensa ja jatkokäsiteltävyytensä ansiosta.

Seinät iLONA Saunakuulto sävy Tokka. Lauteet iLONA Saunakuulto sävy Halla

Tuotteen sävytys ja värisävyt

Ilona Saunakuulto on väritöntä, mutta se voidaan sävyttää Uula Sisävärikartan kuultavien sävyjen lisäksi myös yleisimpien kuultovärikarttojen sävyihin. Valittavanasi on siis sävyvaihtoehtoja sadoittain. Huomioithan kuitenkin, että puun omasta sävystä, maalin kiiltoasteesta, aiemmista käsittelyistä sekä sävytyspastoista, sävytyskoneista ja sävytyksistä johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia. Valitse värisävy aina siinä valaistuksessa ja tilassa, johon se tulee. Valaistus sekä maalin kiiltoaste vaikuttavat värihavaintoon.

Levitystapa ja maalausolosuhteet

Suosittelemme maalausta lakkasiveltimellä riippuen maalattavasta materiaalista ja kohteesta. Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +10°C. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin 1/2 h kuluttua ja päällemaalattavissa noin 2 tunnin kuluttua. Suosittelemme laudepinnoille noin viikon kuivumisaikaa ennen kuin pintaa altistetaan vedelle. Tuote saavuttaa lopullisen kestävyyden kuukauden kuluttua käsittelystä, jonka aikana laudepinnat on suojattava laudeliinalla käytön yhteydessä.

MAALAUSOHJEET

Sekoita kuultomaali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tee koemaalaus valitsemallasi värisävyllä varmistaaksesi, että sävy on oikea. Suosittelemme koemaalausta myös halutun peittävyyden varmistamiseksi. Huomioithan, että maalin oikea sävy näkyy vasta pinnan kuivahdettua. Maalaa aina runsaalla maalilla, sillä liian kuiva suti voi aiheuttaa maalausjäljen ja kiiltoasteen epätasaisuutta. Levitä Saunakuulto lauta, paneeli tai hirsi kerrallaan jatkoskohtien välttämiseksi. Huolehdi maalausympäristöstä ja suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat teipillä, paperilla, pahvilla tai suojamuovilla.

Esikäsittely: Puhdista käsiteltävä pinta pölystä ja liasta. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla tuotteen ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla ennen käsittelyä.

Väritön käsittely: Käsittele pinta värittömällä iLONA Saunakuullolla 1-3 kertaa. Tee välihionta ja poista pölyt käsittelyiden välissä.

Värillinen käsittely: Käsittele pinta värillisellä iLONA Saunakuullolla 1-2 kertaa halutun peittäväksi. Kestävyyden lisäämiseksi voi pintaan sivellä vielä 1-2 kertaa värittömän iLONA Saunakuullon.

LISÄTIEDOT

Täysin VOC-päästötön.

iLONA Saunakuulto kuuluu Rakennusmateriaalien päästöluokka M1.

Pesunkestävyysluokka: SFS 3755:  yli 5000 harjausta

Kiiltoaste: Himmeä

Riittoisuus: Höylätty/sileä pinta 12–15 m2/l.
Ohenne: Vesi
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei saa jäätyä.

Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Noudata alkuun (1 kk) varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti.

VINKIT SISÄMAALAUKSEEN

iLONA Kuultomaali Silkinhimmeä

Tutustu ja tilaa »

iLONA Saunakuulto Silkinhimmeä

Tutustu ja tilaa »

Uula Maalinpesuaine

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: