Maalausohjeet

Kalustemaalit

TUOTTEEN SOVELTUVUUS

Kalustemaalit sopivat maalaamattomille tai aiemmin maalatuille puu-, lastulevy- ja puukuitulevypinnoille kuivissa sisätiloissa kuten paneeleihin, oviin, ikkunapuitteisiin, listoihin ja kalusteisiin. iNTO Kalustemaalia on miellyttävä käyttää, sillä maali on hajutonta, pysyy hyvin siveltimessä ja telassa, maalattu pinta kuivuu nopeasti kosketuskuivaksi ja valmiin lopputuloksen saa aikaan muutamien tuntien kuluttua. iNTO Kalustemaali on myös erinomainen vaihtoehto kalkkimaalille nopean pintakäsittelyn sekä helpon uudelleenmaalattavuutensa ansiosta.

TUOTTEEN SÄVYTYS JA VÄRISÄVYT

iNTO Kalustemaalit voidaan sävyttää Uula Sisävärikartan ja Uula Perinnevärikartan peittävien sävyjen lisäksi myös yleisimpien värikarttojen (esim.NCS-värikartan) sävyihin. Valittavanasi on siis sävyvaihtoehtoja tuhansittain ja kalustemaalissa on kaksi kiiltoastetta. Huomioithan kuitenkin, että maalin kiiltoasteesta ja maalityypistä sekä sävytyspastoista, sävytyskoneista ja sävytyksistä johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia. Valitse värisävy aina siinä valaistuksessa ja tilassa, johon se tulee. Valaistus sekä maalin kiiltoaste vaikuttavat värihavaintoon.

Seinä: iNTO Sisustusmaali Himmeä, sävy Juutti. Puolipaneeli: iNTO Kalustemaali Puolihimmeä, sävy Dyyni. Tikkaat: iNTO Kalustemaali Puolikiiltävä, sävy Juutti. Tuoli: iNTO Kalustemaali Puolihimmeäs sävy Huurre. Puulattia: Uula Puulattiamaali Puolihimmeä, sävy 5030 Savu. Listat: Uula Ovi- ja ikkunamaali 00 Valkoinen.

LEVITYSTAPA JA MAALAUSOLOSUHTEET

Suosittelemme maalausta telalla tai siveltimellä riippuen maalattavasta materiaalista ja kohteesta. Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +10°C. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin 1/2 h kuluttua ja päällemaalattavissa noin 2 tunnin kuluttua.

MAALAUSOHJEET

Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tee koemaalaus valitsemallasi värisävyllä varmistaaksesi, että sävy on oikea. Huomioithan, että maalin oikea sävy näkyy vasta pinnan kuivahdettua. Maalaa aina runsaalla maalilla, sillä liian kuiva tela tai suti voi aiheuttaa maalausjäljen ja kiiltoasteen epätasaisuutta. Huolehdi maalausympäristöstä ja suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat teipillä, paperilla, pahvilla tai suojamuovilla. Mikäli maalaat koristekuvioita tai pintoja, joissa käytetään rajaamiseen maalarinteippiä, yms, suosittelemme pidempää kuivumisaikaa ennen pinnan teippaamista ja uutta maalausta.

Maalaamaton pinta: Puhdista pinta pölystä. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla ennen maalausta. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Pohjamaalaa uudet puupinnat iNTO Pohjamaalilla. Maalaa iNTO Kalustemaalilla 2 kertaa. Ohenna tarvittaessa vedellä.

Trukkilavat: iNTO Kalustemaali 9000 Musta

Vanha maalipinta: Poista irtonainen ja hilseilevä maali. Tarvittaessa voit käyttää tehokasta ja turvallista Uula Maalinpoistoa vanhojen maalikerrosten poistamiseen. Karhenna kiiltävä tai kova pinta hiomapaperilla. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Maalaa iNTO Kalustemaalilla 2 kertaa. Ohenna tarvittaessa vedellä.

Katso video: Kalusteen uudelleenmaalaus 

LISÄTIEDOT

Kiiltoasteet: iNTO Kalustemaali Puolihimmeä ja iNTO Kalustemaali Puolikiiltävä

iNTO Sisustusmaali kuuluu parhaaseen Rakennusmateriaalien päästöluokka M1.
Pesunkestävyysluokka: SFS 3755:  yli 5000 harjausta.
Riittoisuus: Noin 7 m2/l riippuen alustan karkeudesta ja huokoisuudesta.
Ohenne: Vesi
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei saa jäätyä. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Noudata alkuun (1 kk) varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti.

VINKIT SISÄMAALAUKSEEN

Into Kalustemaali puolihimmeä

Tutustu ja tilaa »

iNTO Kalustemaali Puolikiiltävä

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: