iNTO Kalustemaalin maalausohjeet

Into Kalustemaalin maalausohjeet

Into Kalustemaalin maalausohjeet.

Kalustemaalit sopivat maalaamattomille tai aiemmin maalatuille puu-, lastulevy- ja puukuitulevypinnoille kuivissa sisätiloissa kuten paneeleihin, oviin, ikkunapuitteisiin, listoihin ja kalusteisiin. Kalustemaalia on miellyttävä käyttää, sillä maali on hajutonta, pysyy hyvin siveltimessä ja telassa, maalattu pinta kuivuu nopeasti kosketuskuivaksi ja valmiin lopputuloksen saa aikaan muutamien tuntien kuluttua. Kalustemaali on myös erinomainen vaihtoehto kalkkimaalille nopean pintakäsittelyn sekä helpon uudelleenmaalattavuutensa ansiosta.

Tuotteen sävytys ja värisävyt

Into Kalustemaalit voidaan sävyttää Uula Sisävärikartan ja Uula Perinnevärikartan peittävien sävyjen lisäksi myös yleisimpien värikarttojen sävyihin. Kalustemaalista löytyy kaksi kiiltoastetta. Maalin kiiltoasteesta ja maalityypistä sekä sävytyspastoista, sävytyskoneista ja sävytyksistä johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia. Valitse värisävy aina siinä valaistuksessa ja tilassa, johon se tulee. Valaistus sekä maalin kiiltoaste vaikuttavat värihavaintoon.

Puusohva Into Kalustemaali PH sävy Valkoinen. Puupenkki ja pirttipöytä Uula Puulattiamaali PH sävy 1512 Naava. Renginkaappi Into Kalustemaali PH sävy Kissankello. Vinkki: Kohteen lattian maalauskuvat löytyvät Puulattian maalausohjeista.

Levitystapa ja maalausolosuhteet

Suosittelemme telaa tai sivellintä riippuen maalattavasta materiaalista ja kohteesta. Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +10°C. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin 1/2 h kuluttua ja päällemaalattavissa noin 2 tunnin kuluttua.

MAALAUSOHJEET

Sekoita maali hyvin ennen maalausta ja myös maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tee koemaalaus valitsemallasi värisävyllä varmistaaksesi, että sävy on oikea. Huomioithan, että maalin oikea sävy näkyy vasta pinnan kuivahdettua. Maalaa aina runsaalla maalilla, sillä liian kuiva tela tai suti voi aiheuttaa maalausjäljen ja kiiltoasteen epätasaisuutta. Huolehdi maalausympäristöstä ja suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat. Mikäli maalaat koristekuvioita tai pintoja, joissa käytetään rajaamiseen maalarinteippiä, yms, suosittelemme pidempää kuivumisaikaa ennen pinnan teippaamista ja uutta maalausta.

Maalaamaton pinta: Puhdista pinta pölystä. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla ennen maalausta. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Pohjamaalaa uudet puupinnat iNTO Pohjamaalilla. Maalaa Into Kalustemaalilla 2 kertaa. Ohenna tarvittaessa vedellä.

Trukkilavat: Into Kalustemaali 9000 Musta

Vanha maali- tai lakkapinta: Poista irtonainen ja hilseilevä maali. Tarvittaessa voit käyttää tehokasta ja turvallista Uula Maalinpoistoa vanhojen maalikerrosten poistamiseen. Karhenna kiiltävä tai kova maali- tai lakkapinta hiomapaperilla. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Maalaa Into Kalustemaalilla 2 kertaa. Ohenna tarvittaessa vedellä.

Katso video: Kalusteen uudelleenmaalaus 

LISÄTIEDOT

Pöytä: Into Kalustemaali sävy Höyhen (valkoinen)

Into Kalustemaali Puolihimmeä
Into Kalustemaali Puolikiiltävä

Rakennusmateriaalien päästöluokka M1.
Pesunkestävyysluokka: SFS 3755:  yli 5000 harjausta.
Riittoisuus: Noin 7 m2/l riippuen alustan karkeudesta ja huokoisuudesta.
Ohenne: Vesi
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei saa jäätyä. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Noudata alkuun (1 kk) varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti.

VINKIT SISÄMAALAUKSEN

iNTO Kalustemaali Puolihimmeä

Tutustu ja tilaa »

Into Kalustemaali Puolihimmeä 0.225L

Tutustu ja tilaa »

iNTO Sisäpohjamaali himmeä

Tutustu ja tilaa »

iNTO Kalustemaali Puolikiiltävä

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: