Into Pohjamaalin maalausohjeet – Pohjamaali sisäpinnoille

Into Pohjamaalin maalausohjeet maalaamattomille tai aiemmin maalatuille puu-, levy-, pahvi- ja kiviainespinnoille kuivissa sisätiloissa. Nopeasti kuivuva ja tartuntaa parantava pohjamaali sopii seiniin, kattoihin, paneeleihin, oviin, ikkunapuitteisiin, karmeihin, listoihin ja kalusteisiin. Tuote ei sovellu lattioiden pohjamaalaukseen. Pohjamaalia ei sovellu kuultavien maalien ja pintakäsittelyaineiden alle.

Pohjamaali vaikuttaa pintamaalin imeytymiseen, parantaa pintamaalin tartuntaa sekä helpottaa pintamaalin käsittelyä. Into Pohjamaalin päälle voidaan maalata Into Sisustusmaaleilla, Into Kalustemaaleilla sekä Uula Ovi- ja ikkunamaalilla. Into Pohjamaalia on miellyttävä käyttää, sillä maali on hajutonta ja maalattu pinta kuivuu nopeasti kosketuskuivaksi ja uudelleen maalattavaksi. Into Pohjamaalia voidaan käyttää myös sellaisenaan himmeässä pintamaalauksessa.


Into Pohjamaalin maalausohjeet - Pohjamaali sisäpinnoille


Into Pohjamaalin maalausohjeet

Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tee koemaalaus valitsemallasi värisävyllä varmistaaksesi, että sävy on oikea. Huomioithan, että maalin oikea sävy näkyy vasta pinnan kuivahdettua. Huolehdi maalausympäristöstä ja suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat teipillä, paperilla, pahvilla tai suojamuovilla. Into Pohjamaalilla maalatun pinnan tasoittamiseen voi käyttää kaikkia käyttökohteeseen tarkoitettuja kittejä, silotteita ja tasoitteita.

Maalausolosuhteet

Suosittelemme maalausta telalla tai siveltimellä riippuen maalattavasta materiaalista ja kohteesta. Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +10°C. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin 1/2 h kuluttua ja päällemaalattavissa noin 4 tunnin kuluttua. Into Pohjamaali sopii myös ruiskumaalaukseen. Ruiskumaalauksessa pohjamaalia voidaan tarvittaessa ohentaa vedellä. Huokoisia pintoja pohjustettaessa maali voidaan ohentaa noin 15 % vedellä. Huokoisia pintoja ovat esim. huokoiset puukuitulevyt, kartonkipintaiset kipsilevyt, pinkopahvit, tasoite- ja betonipinnat.


Esikäsittely & Pohjamaalaus & Pintamaalaus

Esikäsittely: Puhdista pinta pölystä. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla ennen maalausta.

Pohjamaalaus: Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista mahdollinen hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Pohjamaalaa uudet puupinnat Into Pohjamaalilla.

Pintamaalaus: Maalaa valitsemallasi pintamaalilla tuotteen ohjeen mukaan.


Lisätiedot

Kiiltoaste: Himmeä
Riittoisuus: Noin 7 m2/l riippuen alustan karkeudesta ja huokoisuudesta.
Ohenne: Vesi. Huokoisien pintojen pohjamaalauksessa voi ohentaa maalia noin 15% vedellä. Huokoisia pintoja ovat mm. kartonkipintaiset kipsilevyt, huokoiset puupuitulevyt, pinkopahvit sekä tasoite- ja betonipinnat. Into Pohjamaali soveltuu myös ruiskumaalaukseen. Ruiskumaalauksessa tuotetta voi ohentaa tarvittaessa vedellä.
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei saa jäätyä. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.


VINKIT SISÄMAALAUKSEEN


Noudata alkuun varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti.

iNTO Kalustemaali - Monipuolinen maali kalusteille ja sisäpinnoille

iNTO Kalustemaali Puolihimmeä

Tutustu ja tilaa »

Into Sisäpohjamaali on vesiohenteinen pohjamaali sisäpintojen pohjamaalaukseen. Hengittävä, muoviton ja päästötön.

iNTO Sisäpohjamaali himmeä

Tutustu ja tilaa »

Into Sisustusmaali himmeä on hengittävä, muoviton ja täysin päästötön maali sisäseinien ja kattojen maalaamiseen

iNTO Sisustusmaali himmeä

Tutustu ja tilaa »

iNTO Sisustusmaali puolihimmeä - Helppoon ja nopeaan sisämaalaukseen

iNTO Sisustusmaali Puolihimmeä

Tutustu ja tilaa »

iNTO Kalustemaali - Kulutusta kestävä maali kalusteille ja sisäpinnoille

iNTO Kalustemaali Puolikiiltävä

Tutustu ja tilaa »

Uula Maalinpesuaine - Pesuaine maalattujen tai maalattavien pintojen pesuun ja puhdistukseen

Uula Maalinpesuaine

Tutustu ja tilaa »

Uula Ovi- ja ikkunamaali - Maali kulutuksenkestävyyttä vaativiin pintoihin

Uula Ovi- ja ikkunamaali puolikiiltävä

Tutustu ja tilaa »