iNTO Pohjamaalin maalausohjeet

Into Pohjamaalin maalausohjeet – Pohjamaali sisäpinnoille

Into Pohjamaalin maalausohjeet – Nopeasti kuivuva ja tartuntaa parantava pohjamaali sisäpinnoille

TUOTTEEN SOVELTUVUUS

Pohjamaali sopii maalaamattomille tai aiemmin maalatuille puu-, levy-, pahvi- ja kiviainespinnoille kuivissa sisätiloissa kuten seiniin, kattoihin, paneeleihin, oviin, ikkunapuitteisiin, karmeihin, listoihin ja kalusteisiin. Tuote ei sovellu lattioiden pohjamaalaukseen ja pohjamaalia ei käytetä kuultavien maalien ja pintakäsittelyaineiden alla. iNTO Pohjamaalin päälle voidaan maalata iNTO Sisustusmaaleilla, iNTO Kalustemaaleilla, sekä Uula Ovi- ja ikkunamaalilla  iNTO Pohjamaalia on miellyttävä käyttää, sillä maali on hajutonta ja maalattu pinta kuivuu nopeasti kosketuskuivaksi ja uudelleenmaalattavaksi. Pohjamaali vaikuttaa pintamaalin imeytymiseen, parantaa pintamaalin tartuntaa sekä helpottaa pintamaalin käsittelyä. iNTO Pohjamaalia voidaan käyttää myös sellaisenaan himmeässä pintamaalauksessa.

TUOTTEEN SÄVYTYS JA VÄRISÄVYT

iNTO Pohjamaali on valmiiksi perusvalkoista maalia, jota voi käyttää sellaisenaan. Pohjamaali voidaan sävyttää vaaleisiin, peittäviin sävyihin. Värivaihtoehtoja löytyy Uula Sisävärikartasta ja Uula Perinnevärikartasta sekä yleisimpien värikarttojen vaaleista sävyistä. Valittavanasi on siis sävyvaihtoehtoja sadoittain. Huomioithan kuitenkin, että sävytyspastoista, sävytyskoneista ja sävytyksistä johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia.

LEVITYSTAPA JA MAALAUSOLOSUHTEET

Suosittelemme maalausta telalla tai siveltimellä riippuen maalattavasta materiaalista ja kohteesta. iNTO Pohjamaali soveltuu myös ruiskumaalaukseen. Ruiskumaalauksessa tuotetta voi ohentaa tarvittaessa vedellä. Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +10°C. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin 1/2 h kuluttua ja päällemaalattavissa noin 4 tunnin kuluttua. Huokoisien pintojen pohjamaalauksessa voit ohentaa maalia noin 15% vedellä. Huokoisia pintoja ovat mm. kartonkipintaiset kipsilevyt, huokoiset puupuitulevyt, pinkopahvit sekä tasoite- ja betonipinnat.

Into Pohjamaalin maalausohjeet

Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tee koemaalaus valitsemallasi värisävyllä varmistaaksesi, että sävy on oikea. Huomioithan, että maalin oikea sävy näkyy vasta pinnan kuivahdettua. Huolehdi maalausympäristöstä ja suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat teipillä, paperilla, pahvilla tai suojamuovilla. iNTO Pohjamaalilla maalatun pinnan tasoittamiseen voi käyttää kaikkia käyttökohteeseen tarkoitettuja kittejä, silotteita ja tasotteita.

Esikäsittely: Puhdista pinta pölystä. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla ennen maalausta.

Pohjamaalaus: Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista mahdollinen hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Pohjamaalaa uudet puupinnat iNTO Pohjamaalilla.

Valmiiksimaalaus: Maalaa valitsemallasi pintamaalilla tuotteen ohjeen mukaan. Noudata alkuun (1 kk) varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti.

Tutustu sisämaalivinkkeihimme

LISÄTIEDOT

Kiiltoaste: Himmeä

iNTO Pohjamaali kuuluu parhaaseen Rakennusmateriaalien päästöluokka M1.
Riittoisuus: Noin 7 m2/l riippuen alustan karkeudesta ja huokoisuudesta.
Ohenne: Vesi
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei saa jäätyä. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

 

iNTO Kalustemaali Puolihimmeä

Tutustu ja tilaa »

iNTO Sisäpohjamaali himmeä

Tutustu ja tilaa »

iNTO Sisustusmaali himmeä

Tutustu ja tilaa »

iNTO Sisustusmaali Puolihimmeä

Tutustu ja tilaa »

iNTO Kalustemaali Puolikiiltävä

Tutustu ja tilaa »

Uula Maalinpesuaine

Tutustu ja tilaa »

Uula Ovi- ja Ikkunamaali puolikiiltävä

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: