INTO SISUSTUSMAALIN MAALAUSOHJEET

Into Sisustusmaalin maalausohjeet maalaamattomille tai aiemmin maalatuille puu-, levy- ja kiviainespinnoille kuivissa sisätiloissa. Into Sisustusmaali sopii kattoihin, seiniin, pinkopahville, gyprocille sekä tiili- ja muuripinnoille. Into Sisustusmaali on hajutonta, pysyy hyvin siveltimessä ja telassa, maalattu pinta kuivuu nopeasti kosketuskuivaksi ja valmiin lopputuloksen saa aikaan muutamien tuntien kuluttua. Into Sisustusmaali on erinomainen vaihtoehto kalkkimaalille nopean pintakäsittelyn sekä helpon uudelleenmaalattavuutensa ansiosta.


Into Sisustusmaalin maalausohjeet


Into Sisustusmaalin maalausohjeet

Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tee koemaalaus valitsemallasi värisävyllä varmistaaksesi, että sävy on oikea. Huomioithan, että maalin oikea sävy näkyy vasta pinnan kuivahdettua. Maalaa aina runsaalla maalilla, sillä liian kuiva tela tai suti voi aiheuttaa maalausjäljen ja kiiltoasteen epätasaisuutta. Huolehdi maalausympäristöstä ja suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat teipillä, paperilla, pahvilla tai suojamuovilla. Mikäli maalaat koristekuvioita tai pintoja, joissa käytetään rajaamiseen maalarinteippiä tms. suosittelemme pidempää kuivumisaikaa ennen pinnan teippaamista ja uutta maalausta.

Maalausolosuhteet

Suosittelemme maalausta telalla tai siveltimellä riippuen maalattavasta materiaalista ja kohteesta. Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +10°C. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin 1/2 h kuluttua ja päällemaalattavissa noin 2 tunnin kuluttua.


Esikäsittely & Pohjamaalaus & Pintamaalaus

Maalaamaton pinta: Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla ennen maalausta. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Pohjamaalaa uudet puupinnat Into Pohjamaalilla. Maalaa Into Sisustusmaalilla 2 kertaa. Ohenna tarvittaessa vedellä.

Vanha maalipinta tai lakkapinta: Poista irtonainen ja hilseilevä maali. Karhenna kiiltävä tai kova maali- tai lakkapinta hiomapaperilla. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Maalaa Into Sisustusmaalilla 2 kertaa. Ohenna tarvittaessa vedellä.


Lisätiedot

Riittoisuus: Noin 7 m2/l riippuen alustan karkeudesta ja huokoisuudesta.
Ohenne: Vesi
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei saa jäätyä. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.  Kierrätysinfo.


VINKIT SISÄMAALAUKSEEN

VIDEO: SISÄSEINÄN MAALAUS

VIDEO: INTOS SISUSTUSMAALILLA MAALAAMINEN


Noudata alkuun (1 kk) varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti.


Into Sisäpohjamaali on vesiohenteinen pohjamaali sisäpintojen pohjamaalaukseen. Hengittävä, muoviton ja päästötön.

iNTO Sisäpohjamaali himmeä

Tutustu ja tilaa »

Into Sisustusmaali himmeä on hengittävä, muoviton ja täysin päästötön maali sisäseinien ja kattojen maalaamiseen

iNTO Sisustusmaali himmeä

Tutustu ja tilaa »

iNTO Sisustusmaali puolihimmeä - Helppoon ja nopeaan sisämaalaukseen

iNTO Sisustusmaali Puolihimmeä

Tutustu ja tilaa »

Uula Maalinpesuaine - Pesuaine maalattujen tai maalattavien pintojen pesuun ja puhdistukseen

Uula Maalinpesuaine

Tutustu ja tilaa »