iNTO Sisustusmaalin maalausohjeet

INTO SISUSTUSMAALIN MAALAUSOHJEET

Into Sisustusmaalin maalausohjeet.

Tuotteen soveltuvuus

Into Sisustusmaali sopii maalaamattomille tai aiemmin maalatuille puu-, levy- ja kiviainespinnoille kuivissa sisätiloissa kuten kattoihin, seiniin, pinkopahville, gyprocille sekä tiili- ja muuripinnoille. Into Sisustusmaali on hajutonta, pysyy hyvin siveltimessä ja telassa, maalattu pinta kuivuu nopeasti kosketuskuivaksi ja valmiin lopputuloksen saa aikaan muutamien tuntien kuluttua. Into Sisustusmaali on erinomainen vaihtoehto kalkkimaalille nopean pintakäsittelyn sekä helpon uudelleenmaalattavuutensa ansiosta.

Seinät Into Sisustusmaali PH sävy Sumu. Lipasto Into Kalustemaali PH valkoinen. Ikkunapuitteet Uula Ovi- ja ikkunamaali 00 valkoinen. Puulattia Uula Puulattiamaali PK sävy  00 Valkoinen

Tuotteen sävytys ja värisävyt

Into Sisustusmaalit voidaan sävyttää Uula Sisävärikartan ja Uula Perinnevärikartan peittävien sävyjen lisäksi myös yleisimpien värikarttojen sävyihin. Valittavanasi on siis sävyvaihtoehtoja tuhansittain. Huomioithan kuitenkin, että maalin kiiltoasteesta ja maalityypistä sekä sävytyspastoista, sävytyskoneista ja sävytyksistä johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia. Valitse värisävy aina siinä valaistuksessa ja tilassa, johon se tulee. Valaistus sekä maalin kiiltoaste vaikuttavat värihavaintoon.

Levitystapa ja maalausolosuhteet

Suosittelemme maalausta telalla tai siveltimellä riippuen maalattavasta materiaalista ja kohteesta. Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %
ja lämpötilan vähintään +10°C. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin 1/2 h kuluttua ja päällemaalattavissa noin 2 tunnin kuluttua.

Maalausohjeet

Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tee koemaalaus valitsemallasi värisävyllä varmistaaksesi, että sävy on oikea. Huomioithan, että maalin oikea sävy näkyy vasta pinnan kuivahdettua. Maalaa aina runsaalla maalilla, sillä liian kuiva tela tai suti voi aiheuttaa maalausjäljen ja kiiltoasteen epätasaisuutta. Huolehdi maalausympäristöstä ja suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat teipillä, paperilla, pahvilla tai suojamuovilla. Mikäli maalaat koristekuvioita tai pintoja, joissa käytetään rajaamiseen maalarinteippiä, yms., suosittelemme pidempää kuivumisaikaa ennen pinnan teippaamista ja uutta maalausta.

Seinä: iNTO Sisustusmaali Himmeä, sävy 1512 Naava Lattia: Uula Puulattiamaali Puolihimmeä, sävy 1509 Usva

 

Maalaamaton pinta: Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla ennen maalausta. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Pohjamaalaa uudet puupinnat Into Pohjamaalilla. Maalaa Into Sisustusmaalilla 2 kertaa. Ohenna tarvittaessa vedellä.

Vanha maalipinta tai lakkapinta: Poista irtonainen ja hilseilevä maali. Karhenna kiiltävä tai kova maali- tai lakkapinta hiomapaperilla. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Maalaa Into Sisustusmaalilla 2 kertaa. Ohenna tarvittaessa vedellä.

Katso video: Seinän maalaus iNTO Sisustusmaalilla

Lisätiedot

iNTO Sisustusmaali Himmeä

iNTO Sisustusmaali Puolihimmeä

Rakennusmateriaalien päästöluokka M1.

Riittoisuus: Noin 7 m2/l riippuen alustan karkeudesta ja huokoisuudesta.
Ohenne: Vesi
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei saa jäätyä. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Noudata alkuun (1 kk) varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti.

VINKIT SISÄMAALAUKSEEN

iNTO Sisäpohjamaali himmeä

Tutustu ja tilaa »

iNTO Sisustusmaali himmeä

Tutustu ja tilaa »

iNTO Sisustusmaali Puolihimmeä

Tutustu ja tilaa »

Uula Maalinpesuaine

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: