Uula Ovi- ja ikkunamaalin maalausohjeet

Uula Ovi- ja ikkunamaalin maalausohjeet – Ovien ja ikkunoiden maalaaminen

Uula Ovi- ja ikkunamaalin maalausohjeet

Ovi- ja ikkunamaali sopii uusien sekä aikaisemmin maalattujen tai lakattujen puupintojen sekä puukuitulevypintojen maalaamiseen kuivissa sisätiloissa, kuten sisäoviin, karmeihin, ikkunapuitteisiin ja kalusteisiin. Maali sopii myös aiemmin maalattuihin metallipintoihin, kuten pönttöuunien maalaamiseen sekä katettujen ulkopuupintojen maalaamiseen. (Ei ulkoseiniin eikä ulko- ja sisälattioihin.) Ovi- ja ikkunamaali kannattaa valita sisäpinnoille, jotka vaativat hyvää kulutuksenkestoa.

Ikkunapielet Uula Ovi- ja ikkunamaali 00 valkoinen

Tuotteen sävytys ja värisävyt

Uula Ovi- ja ikkunamaali voidaan sävyttää Uula Sisävärikartan ja Uula Perinnevärikartan peittävien sävyjen lisäksi myös yleisimpien värikarttojen sävyihin. Valittavanasi on siis sävyvaihtoehtoja tuhansittain. Huomioithan kuitenkin, että maalin kiiltoasteesta ja maalityypistä sekä sävytyspastoista, sävytyskoneista ja sävytyksistä johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia. Valitse värisävy aina siinä valaistuksessa ja tilassa, johon se tulee. Valaistus sekä maalin kiiltoaste vaikuttavat värihavaintoon.

Ikkunapielet Uula Ovi- ja ikkunamaali 00 valkoinen

Levitystapa ja maalausolosuhteet

Suosittelemme maalausta siveltimellä. Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +10°C. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin 6 tunnin kuluttua ja päällemaalattavissa noin vuorokauden kuluttua. Maalaa ohuesti tiukkaan sivellen, sillä liian runsas maalikerros rypistyy kuivuessaa. Maalin lämmittäminen vesihauteessa edesauttaa maalin leviämistä ohuelti. Maalatun pinnan kovettuminen jatkuu vielä kuukauden ajan. Viileä ja pimeä hidastavat maalin kuivumista.

Maalausohjeet

Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tee koemaalaus valitsemallasi värisävyllä varmistaaksesi, että sävy on oikea. Huomioithan, että maalin oikea sävy näkyy vasta pinnan kuivahdettua. Huolehdi maalausympäristöstä ja suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat teipillä, paperilla, pahvilla tai suojamuovilla. Mikäli maalaat koristekuvioita tai pintoja, joissa käytetään rajaamiseen maalarinteippiä, yms., suosittelemme pidempää kuivumisaikaa ennen pinnan teippaamista ja uutta maalausta.

Esikäsittelyt: Poista irtoava vanha maali kaapimella ja hio koko pinta. Hio kiiltävä vanha maali- ja lakkapinta himmeäksi. Poista hiontapöly. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ja katetuissa ulkotiloissa homehtunut pinta Uula Homepesulla ohjeiden mukaan. Pohjusta metallipinnat (ei koske galvanoituja nauloja) ruosteenestopohjamaalilla.

Maalaamaton pinta: Puhdista pinnat pölystä ja liasta. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta maalattavan kohteen mukaisesti. Pohjamaalaa sisämaalauksessa iNTO Sisäpohjamaalilla. Katetuissa ulkotiloissa Uula Ulkopohjamaalilla. Valmiiksimaalaus Ovi- ja ikkunamaalilla 2-3 kertaa. Ohenna tarvittaessa Uula Yleisohenteella 10-15%. Anna kuivua maalauskertojen välissä vähintään vuorokauden ajan.

Vanha maalipinta: Puhdista pinnat pölystä ja liasta. Poista irtoava vanha maali kaapimella ja hio koko pinta. Vanhat, paksut maalikerrokset voi poistaa tehokkaalla Uula Maalinpoistoaineella. Karhenna kiiltävä tai kova pinta hiomapaperilla. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta maalattavan kohteen mukaisesti. Valmiiksimaalaus Ovi- ja ikkunamaalilla 2-3 kertaa. Ohenna tarvittaessa Uula Yleisohenteella 10-15%. Anna kuivua maalauskertojen välissä vähintään vuorokauden ajan.

Lisätiedot

Kiiltoaste: Puolikiiltävä.
Riittoisuus: Noin 10-12 m2/l riippuen alustan karkeudesta ja huokoisuudesta.
Ohenne: Uula Yleisohenne
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet puhdistetaan Uula Yleisohenteella ja lopuksi pestään vedellä ja saippualla.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Noudata alkuun (1 kk) varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti. Öljymaaleille on olennaista, että vaaleat sävyt saattavat kellastua pimeässä. Tämä on hyvä huomioida sävyvalintoja tehdessä.

VINKIT SISÄMAALAUKSEEN

Pellavaöljykitti 375 ml

Tutustu ja tilaa »

Uula Maalinpesuaine

Tutustu ja tilaa »

Uula Ovi- ja Ikkunamaali puolikiiltävä

Tutustu ja tilaa »

Uula Yleisohenne

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: