Uula Puulattiamaalin maalausohjeet

Puulattiamaalin maalausohjeet – Maalausohjeet maalaamattomille tai aiemmin maalatuille puulattioille

Puulattiamaalin maalausohjeet maalaamattomille tai aiemmin maalatuille puulattioille.

Tuotteen soveltuvuus

Uula Puulattiamaali sopii uusien sekä aikaisemmin maalattujen tai lakattujen puulattioiden, puukuitulevyjen, jalkalistojen, kalusteiden, ovien sekä betonilattioiden maalaamiseen kuivissa sisätiloissa. Puulattimaali soveltuu myös kylmillään oleviin sisätiloihin. Puulattiamaali kannattaa valita sisäpinnoille, jotka vaativat hyvää kulutuksenkestoa ja pesunkestävyyttä.

Tuotteen sävytys ja värisävyt

Uula Puulattiamaalit voidaan sävyttää Uula Sisävärikartan ja Uula Perinnevärikartan peittävien sävyjen lisäksi myös yleisimpien ärikarttojen sävyihin. Valittavanasi on siis sävyvaihtoehtoja tuhansittain. Huomioithan kuitenkin, että maalin kiiltoasteesta ja maalityypistä sekä sävytyspastoista, sävytyskoneista ja sävytyksistä johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia. Valitse värisävy aina siinä valaistuksessa ja tilassa, johon se tulee. Valaistus sekä maalin kiiltoaste vaikuttavat värihavaintoon.

Levitystapa ja maalausolosuhteet

Suosittelemme maalausta siveltimellä, mohairtelalla tai mohairlastalla, riippuen maalattavasta materiaalista ja kohteesta. Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +10°C. Maalattu pinta on kosketuskuiva noin 6 tunnin kuluttua ja päällemaalattavissa noin vuorokauden kuluttua. Kovettuminen jatkuu vielä kuukauden ajan. Viileä ja pimeä hidastavat maalin kuivumista. Vältä huonekalujen ja raskaiden esineiden siirtämistä vetäen maalatulla pinnalla.

Maalausohjeet

Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tee koemaalaus valitsemallasi värisävyllä varmistaaksesi, että sävy on oikea. Huomioithan, että maalin oikea sävy näkyy vasta pinnan kuivuttua. Huolehdi maalausympäristöstä ja suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat teipillä, paperilla, pahvilla tai suojamuovilla. Mikäli maalaat koristekuvioita tai pintoja, joissa käytetään rajaamiseen maalarinteippiä, yms., suosittelemme pidempää kuivumisaikaa ennen pinnan teippaamista ja uutta maalausta.

Maalaamaton pinta:

Puhdista pinnat pölystä ja liasta. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla ennen maalausta. Pohjamaalaa uudet puupinnat noin 20% ohennetulla Puulattiamaalilla. Pohjamaalauksen jälkeen maalaa pinta 1-2 kertaa. Ohenna tarvittaessa Uula Yleisohenteella.

Vanha maalipinta:

Puhdista pinnat pölystä ja liasta. Poista irtoava vanha maali kaapimella ja hio koko pinta. Vanhat, paksut maalikerrokset voi poistaa tehokkaalla Uula Maalinpoistoaineella. Karhenna kiiltävä tai kova pinta hiomapaperilla. Kittaa ja tasoita kolot ja halkeamat tarvittaessa. Poista hiontapöly ja puhdista pinta ennen maalausta. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ohjeen mukaan ja anna kuivua kunnolla. Pohjamaalaa 10% ohennetulla Uula Puulattiamaalilla ohuesti ja anna kuivua. Pohjamaalauksen jälkeen maalaa pinta 1-2 kertaa. Ohenna tarvittaessa.

Seinät Into Sisustusmaali Ph sävy Sumu. Pirttipöytä ja penkit Uula Puulattiamaali Puolihimmeä 1512 Naava. Puusohva Into Kalustemaali PH valkoinen. Renginkaappi Into Kalustemaali PH sävy Kissankello.

Puulattiamaali Puolikiiltävä 1509 Usva.

Katso video puulattian maalaus

VINKIT SISÄMAALAUKSEEN

Lisätiedot

Kiiltoasteet: Puolihimmeä ja puolikiiltävä.

Riittoisuus: Noin 10-12 m2/l riippuen alustan karkeudesta ja huokoisuudesta.
Ohenne: Uula Yleisohenne
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet puhdistetaan Uula Yleisohenteella ja lopuksi pestään vedellä ja saippualla.

Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Noudata alkuun (1 kk) varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä. Käytä puhdistuksessa aina pehmeitä, pintaa naarmuttamattomia liinoja ja sieniä. Käytä pesuaineina neutraaleja pesuaineita. Huuhdo pinnat huolellisesti. Öljymaaleille on olennaista, että vaaleat sävyt saattavat kellastua pimeässä. Tämä on hyvä huomioida sävyvalintoja tehdessä.

Uula Maalinpesuaine

Tutustu ja tilaa »

Uula Maalinpoistoaine

Tutustu ja tilaa »

Uula Puulattiamaali puolihimmeä

Tutustu ja tilaa »

Uula Puulattiamaali puolikiiltävä

Tutustu ja tilaa »

Uula Yleisohenne

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: