Uula Grafiittimaalin maalausohjeet

Uula Grafiittimaalin maalausohjeet

Uula Grafiittimaalin maalausohjeet / peltikaton maalausohjeet

Tuotteen soveltuvuus

Grafiittimaali soveltuu maalaamattomien tai aikaisemmin maalattujen peltikattojen ja räystäskourujen maalaamiseen.

Grafiittimaalilla maalattu peltikatto

 

Tuotteen värisävy ja kiiltoaste

Grafiittimaali on väriltään grafiitinharmaa ja kiiltoasteeltaan puolihimmeä.

Grafiittimaalin maalausohjeet

Uusien pintojen käsittely: Anna uuden sinkityn peltikaton hapettua vähintään 2 vuotta ennen maalausta. Maalattavan pinnan on oltava puhdas ja kuiva. (ilman suhteellinen kosteus alle 80% ja lämpötilan vähintään +5 astetta.) Pohjamaalaa ruosteenestopohjamaalilla valmistajan ohjeen mukaan. Välimaalaa ohuesti 20-30-% Uula Öljymaalin ohenteella ohennetulla Uula Grafiittimaalilla. Anna kuivua ennen valmiiksimaalausta noin 5 vuorokautta. Pintamaalaa ohentamattomalla Uula Grafiittimaalilla.

Vanhojen maalipintojen käsittely: Poista irtonainen ja hilseilevä maali tai ruoste teräsharjalla tai kaavinraudalla. Pese pinta Uula Maalinpesulla ja anna kuivua kunnolla ennen maalauskäsittelyä. Maalattavan pinnan on oltava kuiva. Pohjamaalaa puhdistetut ja/tai paljaat peltikohdat ruosteenestopohjamaalilla valmistajan ohjeen mukaan. Välimaalaa ohuesti 20-30% Uula Öljymaalin ohenteella ohennetulla Uula Grafiittimaalilla. Anna kuivua ennen valmiiksimaalausta noin 5 vuorokautta. Pintamaalaa ohentamattomalla Uula Grafiittimaalilla.

Muut vinkit

Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana.

Suosittelemme maalausta siveltimellä tai maalausharjalla.

Älä maalaa vesisateessa, suorassa auringonpaisteessa tai auringon kuumentamaa pintaa. Paras maalaussää on pilvipoutainen.

Grafiittimaali tarvitsee aina alleen ruosteenestopohjamaalin.

Pitkästä kuivumisajasta huolimatta Uula Grafiittimaali kestää vesisateen heti maalauksen jälkeenkin.

Lisätiedot

Kuivumisaika: Kosketuskuiva olosuhteista riippuen noin 1 vuookauden kuluttua. Päällemaalattavissa noin 5 vuorokauden kuluttua.

Riittoisuus: 6-8m2/l.

Työvälineiden puhdistus: Työvälineet puhdistetaan Uula Yleisohenteella tai lakkabensiinillä ja lopuksi saippualla ja vedellä.

Varastointi ja tuotteen säilytys: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei ole jäätyvää. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen.
Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Huomioitavaa: Hävitä öljyiset trasselit, rievut yms. polttamalla tai kastelemalla vedellä ennen roskiin heittämistä mahdollisen pellavaöljyn itsesyttymisvaaran vuoksi.

 

 

 

Uula Grafiittimaali

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: