Uula Roslagin Mahongin käsittelyohjeet

Uula Roslagin Mahongin käsittelyohjeet – ulkopuupintojen kuultokäsittelyyn

Uula Roslagin Mahongin käsittelyohjeet.

Uula Roslagin Mahonki ® sopii uusille ja vanhoille käsittelemättömille puupinnoille sekä vanhoille, pintaa muodostamattomilla kyllästysaineilla käsitellyille puupinnoille. Tuote soveltuu myös vanhoille painekyllästetyille puupinnoille. Tuote on tarkoitettu vain ulkokäyttöön, kuten hirsi- ja lautaseiniin, puuveneisiin ja laitureihin.

Tuotteen sävytys ja värisävyt

Roslagin Mahonki sävytetään aidoista pigmenteistä valmistetuilla Uula Sävytystahnoilla. Sävyvaihtoehtoja ovat Uula Perinnevärikartan kuultavat sävyt. Erikoistilauksesta myös muita sävyjä. Tuotteen värivalinnassa on otettava huomioon käsiteltävän pinnan oma väri. Kuultavissa käsittelyissä pinnan karheus, puulaji, aikaisempi väri ja maalaustyö vaikuttavat oleellisesti lopulliseen väriin. Tuote saavuttaa lopullisen värisävyn, kun pinta on täysin kuivunut. Tervan värisävyistä johtuen saattaa eri valmistuserissä olla pieniä sävyeroja. Suosittelemme irrallisen värimallin tekoa vastaavalle pinnalle ennen maalaustyön aloittamista.

Levitystapa & käsittelyolosuhteet

Suosittelemme sivellintä. Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, (puun kosteuden alle 15 %, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %) ja lämpötilan vähintään +5°c. Kuivumisaika on varjoisilla pinnoilla noin 3–4 viikkoa. Auringonvalossa pinta voi kuivua jopa vuorokaudessa. Kestää normaalin vesisateen muutaman tunnin kuluttua. Tiivis tai uusi höyläpinta voi hidastaa tuotteen imeytymistä ja kuivumista huomattavasti.

Sekoita Roslagin Mahonki huolellisesti aina ennen käsittelyä ja sen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä erä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Käsittele myös puutavaran poikkileikkauspinnat huolellisesti. Älä tee käsittelyä vesisateessa tai suorassa auringonpaisteessa äläkä käsittele auringon kuumentamaa pintaa.

Uula Roslagin Mahongin käsittelyohjeet

Esikäsittely

Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla, homehtunut pinta Uula Homepesulla. Poista irtonainen ja huonosti kiinni oleva vanha puunsuoja teräsharjalla ja kaapimella. Hio harmaantunut/nukkaantunut puupinta tartunnan varmistamiseksi. Uusi höyläpinta on karhennettava ennen pintakäsittelyä tai annettava haristua vuoden ajan. Ennen pintakäsittelyä suosittelemme pinnan käsittelemistä Uula Homesuojalla, ohjeen mukaan. Koska Uula Roslagin Mahonki on kuultava käsittelyaine, sen alla ei käytetä pohjamaalia.

Käsittely

Sivele Roslagin Mahonki kahteen kertaan. Toinen käsittely joko heti, ennen kuin ensimmäinen on kuivunut (”märkää märälle”) tai 1–2 vuoden kuluttua esikäsittelyineen. Huoltokäsittely on tehtävä alkuperäisellä tai sitä vähän tummemmalla sävyllä. Huoltomaalauksissa voit sekoittaa sävytyspohjaa värillisen Roslagin Mahongin sekaan 1:1 vähentämään värin peittävyyttä.

Lisätiedot

Riittoisuus: Höyläpinta 8–10 m2/l, sahapinta 6–8 m2/l.
Ohenne: Uula Roslagin Mahonkia ei tarvitse ohentaa.
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet puhdistetaan Yleisohenteella tai lakkabensiinillä ja lopuksi vedellä ja saippualla.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Ei jäätyvää. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.
Huomioitavaa: Hävitä öljyiset trasselit, rievut yms. polttamalla tai kastelemalla vedellä ennen roskiin heittämistä mahdollisen pellavaöljyn itsesyttymisvaaran vuoksi.

Huolehdithan maalattujen ulkopintojen puhtaudesta. Puupinnan hyvinvoinnin ja maalipinnan kestävyyden kannalta puhdistus ja suojaus kannattaa tehdä säännöllisesti.

Vinkit ulkomaalaukseen

 

Roslagin Mahonki ®

Tutustu ja tilaa »

Uula Maalinpesuaine

Tutustu ja tilaa »

Uula Yleisohenne

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: