Maalausohjeet

Roslagin Mahonki ®

Tuotteen soveltuvuus

Uula Roslagin Mahonki ® sopii uusille ja vanhoille käsittelemättömille puupinnoille sekä vanhoille, pintaa muodostamattomilla kyllästyaineilla käsitellyille puupinnoille. Tuote soveltuu myös vanhoille painekyllästetyille puupinnoille. Tuote on tarkoitettu vain ulkokäyttöön, kuten hirsi- ja lautaseiniin, puuveneisiin ja laitureihin. Uusi höyläpinta on karhennettava ennen pintakäsittelyä tai annettava haristua ennen käsittelyä, jolloin se tulee suojata Uula Homeenestolla.

Tuotteen sävytys ja värisävyt

Uula Roslagin Mahonki sävytetään aidoista pigmenteistä valmistetuilla Uula Sävytystahnoilla. Sävyvaihtoehtoja ovat Uula Perinnevärikartan kuultavat sävyt. Erikoistilauksesta myös muita sävyjä. Tuotteen värivalinnassa on otettava huomioon käsiteltävän pinnan oma väri. Kuultavissa käsittelyissä pinnan karheus, puulaji, aikaisempi väri ja maalaustyö vaikuttavat oleellisesti lopulliseen väriin. Tuote saavuttaa lopullisen värisävyn, kun pinta on täysin kuivunut. Tervan värisävyistä johtuen saattaa eri valmistuserissä olla pieniä sävyeroja. Suosittelemme irrallisen värimallin tekoa vastaavalle pinnalle ennen maalaustyön aloittamista.

Levitystapa & maalausolosuhteet

Suosittelemme sivellintä. Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, (puun kosteuden alle 15 %, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %) ja lämpötilan vähintään +5°c. Kuivumisaika on varjoisilla pinnoilla noin 3–4 viikkoa. Auringonvalossa pinta voi kuivua jopa vuorokaudessa. Kestää normaalin vesisateen muutaman tunnin kuluttua. Tiivis tai uusi höyläpinta voi hidastaa tuotteen imeytymistä ja kuivumista huomattavasti.

Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Käsittele myös puutavaran poikkileikkauspinnat huolellisesti. Älä maalaa vesisateessa, suorassa auringonpaisteessa tai auringon kuumentamaa pintaa.

Maalausohjeet

Esikäsittely

Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla, homehtunut pinta Uula Homepesulla. Poista irtonainen ja huonosti kiinni oleva vanha puunsuoja teräsharjalla ja kaapimella. Pohjusta Uula Homeenestolla vähintään vuorokausi ennen pintakäsittelyä. Uusi höyläpinta on karhennettava ennen pintakäsittelyä tai annettava vanhentua vuoden Uula Homeenestolla suojattuna. Koska Uula Roslagin Mahonki on kuultava käsittelyaine, sen alla ei käytetä pohjamaalia.

Valmiiksimaalaus

Sivele Roslagin Mahonki kahteen kertaan. Toinen käsittely joko heti, ennen kuin ensimmäinen on kuivunut (”märkää märälle”) tai 1–2 vuoden kuluttua esikäsittelyineen. Huoltokäsittely on tehtävä alkuperäisellä tai sitä vähän tummemmalla sävyllä. Huoltomaalauksissa voit sekoittaa sävytyspohjaa värillisen Roslagin Mahongin sekaan 1:1 vähentämään värin peittävyyttä.

Lisätiedot

Riittoisuus: Höyläpinta 8–10 m2/l, sahapinta 6–8 m2/l.
Ohenne: Uula Roslagin Mahonkia ei tarvitse ohentaa.
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet puhdistetaan Yleisohenteella tai lakkabensiinillä ja lopuksi vedellä ja saippualla.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Ei jäätyvää. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.
Huomioitavaa: Hävitä öljyiset trasselit, rievut yms. polttamalla tai kastelemalla vedellä ennen roskiin heittämistä mahdollisen pellavaöljyn itsesyttymisvaaran vuoksi.

Huolehdithan maalattujen ulkopintojen puhtaudesta. Puupinnan hyvinvoinnin ja maalipinnan kestävyyden kannalta puhdistus ja suojaus kannattaa tehdä säännöllisesti.

Vinkit ulkomaalaukseen

Roslagin Mahonki®

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: