Uula Petrooliöljymaalin maalausohjeet

Uula Petrooliöljymaalin maalausohjeet – Ohjeet pohjatöihin ja maalaamiseen

Uula Petrooliöljymaalin maalausohjeet

Uula Petrooliöljymaali sopii käsittelemättömille ja aikaisemmin erilaisilla öljy-, alkydi- tai muovisideaineisilla maaleilla maalatuille ulkopuupinnoille. Maali sopii myös teollisesti pohjamaalatuille puupinnoille sekä aiemmin maalattujen rappaus- ja tasoitepintojen maalaamiseen.

Tuotteen sävytys ja värisävyt

Uula Petrooliöljymaali voidaan sävyttää Perinnevärikartamme sekä yleisimpien värikarttojen peittäviin sävyihin. Petrooliöljymaalilla maalattu pinta vanhenee arvokkaasti liituuntumalla.

Levitystapa & maalausolosuhteet

Suosittelemme maalausta siveltimellä. Maalattavan pinnan on oltava kuiva (puun kosteuden alle 15 %, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %) ja lämpötilan vähintään +10°c. Pinta on kosketuskuiva olosuhteista riippuen 1–3 vrk:n kuluttua. Päällemaalattavissa aikaisintaan 3 vrk:n kuluttua. (+20°c ja suhteellinen ilmankosteus <80 %) Maalin kuivuminen edellyttää valoa ja lämpöä. Käyttäessäsi korkeapaineruiskua, levitä maali vielä siveltimellä, jotta maali levittyisi tasaisesti. Ruiskulla maalattaessa maalia tulee ohentaa n. 10 % Uula Öljymaalin Ohenteella.

Esikäsittely ja maalausohjeet

Esikäsittely

Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ja homehtunut pinta Uula Homepesulla. Poista irtonainen ja huonosti kiinni oleva maali kaapimella, hiomalla tms. Poista vanha maali mahdollisimman hyvin. Vanhat, paksut maalikerrokset voi poistaa tehokkaalla Uula Maalinpoistolla. Hio harmaantunut/nukkaantunut puupinta. Jos kyseessä on uusi höyläpinta, hio pinta karheaksi tartunnan varmistamiseksi tai anna pinnan vanhentua 1–2 vuotta ennen maalausta. Ennen maalauskäsittelyä suosittelemme pinnan käsittelyä Uula Homesuojalla, ohjeen mukaan.

Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tarkista sävy ennen maalaustyön aloittamista tekemällä koemaalaus laudanpalalle tms. Älä maalaa vesisateessa, suorassa auringonpaisteessa tai auringon kuumentamaa pintaa.

Pohjamaalaus

Aikaisemmin maalatut puupinnat: Paikkapohjamaalaa puupuhtaat pinnat Uula Pohjamaalilla. 
Maalaamattomat puupinnat: Pohjamaalaa ulkokäyttöön tarkoitetulla Uula Pohjamaalilla.
Metallipinnat: Käsittele metalliosat ruosteenestopohjamaalilla.
Uudet, teollisesti pohjamaalatut puupinnat: Puupintoja ei tarvitse pohjamaalata.

Pintamaalaus

Maalaa Uula Petrooliöljymaalilla kertaalleen. Kertamaalaus edellyttää maalausta runsaalla maalilla. Maalattavasta pinnasta tulee tasaisen kaunis, kun maalaat huolellisesti ilman jälkikäteen tehtäviä paikkamaalauksia. Mikäli maalia halutaan ohentaa kertamaalauksessa saa ohenteen osuus olla maksimissaan 10%.
Kahteen kertaan maalattaessa (esim. ensimmäinen kerta irtolautoina) ohennus 20-40 % ensimmäisellä kerralla. Suosittelemme kahteen kertaan maalausta, jos kohde on altis erityisen koville ilmastorasituksille. Ohennukseen suosittelemme Uula Öljymaalin Ohennetta.

Katso video

Lisätiedot

Riittoisuus: Sahalauta n. 5 m2/l. Hienosahattu tai vanha maalipinta n. 7 m2/l.
Ohenne: Uula Öljymaalin Ohenne.
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet puhdistetaan Uula Yleisohenteella tai lakkabensiinillä ja lopuksi saippualla ja vedellä.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Suosittelemme säilytystä kuivassa ja viileässä paikassa. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.
Huomoitavaa: Hävitä öljyiset trasselit, rievut yms. polttamalla tai kastelemalla vedellä ennen roskiin heittämistä mahdollisen pellavaöljyn itsesyttymisvaaran vuoksi.

Huolehdithan maalattujen ulkopintojen puhtaudesta. Puupinnan hyvinvoinnin ja maalipinnan kestävyyden kannalta puhdistus ja suojaus kannattaa tehdä säännöllisesti.

Vinkit ulkomaalaukseen

 

Uula Maalinpesuaine

Tutustu ja tilaa »

Uula Maalinpoistoaine

Tutustu ja tilaa »

Uula Öljymaalin Ohenne

Tutustu ja tilaa »

Uula Petrooliöljymaali

Tutustu ja tilaa »

Uula Ulkopohjamaali

Tutustu ja tilaa »

Uula Yleisohenne

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: