Maalausohjeet

Uula Talomaalin maalausohjeet

Talomaali on muoviton, luonnonöljysideaineinen ja vesiohenteinen öljymaali ulkokäyttöön. Maali soveltuu käsittelemättömiin ja aikaisemmin erilaisilla öljy-, alkydi- tai muovisideaineisilla maaleilla maalatuille ulkopuupinnoille, kuten ulkoseiniin, oviin, aitoihin, kaiteisiin, ikkunapuitteisiin ja kalusteisiin.

Tuotteen sävytys

Uula Talomaali on sävytettävissä Uula Sisävärikartan, Uula Perinnevärikartan sekä yleisimpien värikarttojen peittäviin sävyihin.

Levitystapa & maalausolosuhteet

Sively tai ruiskutus. Maalattavan pinnan on oltava kuiva (puun kosteuden alle 15 %, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %) ja lämpötilan vähintään +5°c. Älä maalaa vesisateessa, suorassa auringonpaisteessa tai auringon kuumentamaa pintaa.  Vesiohenteinen öljymaali kuivuu kosketuskuivaksi noin puolessa tunnissa ja on päällemaalattavissa noin neljän tunnin kuluttua. Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tarkista sävy ennen maalaustyön aloittamista tekemällä koemaalaus laudanpalalle tms.

Uula Talomaalin maalausohjeet

Esikäsittely

Puhdista maalattava pinta pölystä. Poista irtonainen ja huonosti kiinni oleva maali teräsharjalla ja kaapimella. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ja homehtunut pinta Uula Homepesulla. Vanhat, paksut maalikerrokset voi poistaa tehokkaalla Uula Maalinpoistolla. Hio harmaantunut/nukkaantunut puupinta. Käsittele puhdistettu pinta Uula Homesuojalla. Käsittele ruostuvat metalliosat ruosteenestopohjamaalilla. Poista mahdolliset pihkavalumat ennen maalausta.

Pohjamaalaus

Aikaisemmin maalatut puupinnat: Paikkapohjamaalaa Uula Pohjamaalilla.
Maalaamattomat puupinnat: Pohjamaalaa Uula Pohjamaalilla.
Metallipinnat: Käsittele ruosteenestopohjamaalilla.

Valmiiksimaalaus

Pintamaalaa kahteen kertaan.

Muut vinkit

Käsittele myös puutavaran poikkileikkauspinnat huolellisesti.
Kun maalaat irtolautoina vaakasuorassa, voit ohentaa maalia max. 15 % vedellä.
Käyttäessäsi korkeapaineruiskua, esikäsittelyt maalattavan alustan mukaan. Ruiskun suutinkoko 0,5mm ja ohennus tarvittaessa 0-10 %.

Huolehdithan maalattujen ulkopintojen puhtaudesta. Puupinnan hyvinvoinnin ja maalipinnan kestävyyden kannalta puhdistus ja suojaus kannattaa tehdä säännöllisesti. Mikäli maalipinnalle kertyy nykyisistä ilmastovaikutuksista johtuen epäpuhtauksia, kuten pölyä tai likaa, tulee huomioida ulkopintojen pesu- ja puhdistustarve.

Lisätiedot

Suosittelemme Uula Talomaalin pohjamaaliksi ulkokäyttöön tarkoitettua Uula Pohjamaalia.

Riittoisuus: Höyläpinta tai aiemmin maalattu pinta 6–8 m²/l, sahapinta 4–6 m²/l
Ohenne: Vesi.
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei kestä pakkasta eli tuote ei saa jäätyä. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Vinkit ulkomaalaukseen

Uula Maalinpesuaine

Tutustu ja tilaa »

Uula Maalinpoistoaine

Tutustu ja tilaa »

Uula Ulkopohjamaali

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: