Uula Terassiöljyn käsittelyohjeet

Uula Terassiöljyn käsittelyohjeet – Ulkopuupintojen käsitteleminen Terassiöljyllä

Uula Terassiöljyn käsittelyohjeet

Tuotteen soveltuvuus

Uula Terassiöljy on vesiohenteinen öljy ulkopuupinnoille. Terassiöljy sopii uusille ja vanhoille käsittelemättömille puupinnoille sekä vanhoille, pintaa muodostamattomilla kyllästysaineilla käsitellyille puupinnoille, kuten hirsi- ja lautaseiniin, terasseihin, laitureihin, puuportaisiin ja kaiteisiin, puisiin puutarhakalusteisiin sekä puuveneisiin. Tuote soveltuu myös vanhoille painekyllästetyille puupinnoille.

Tuotteen sävytys ja värisävyt

Uula Terassiöljyn sävyvaihtoehtoja ovat Uula Perinnevärikartan ja Uula Sisävärikartan kuultavat sävyt sekä se voidaan sävyttää yleisimpien kuultovärikarttojen sävyihin. Sävyvaihtoehtoja on siis sadoittain. Tuotteen värivalinnassa on otettava huomioon käsiteltävän pinnan oma väri. Kuultavissa käsittelyissä pinnan karheus, puulaji sekä aikaisempi väri vaikuttavat oleellisesti lopulliseen väriin. Tuote saavuttaa lopullisen värisävyn, kun pinta on täysin kuivunut. Suosittelemme irrallisen värimallin tekoa vastaavalle pinnalle ennen työn aloittamista.

Levitystapa & maalausolosuhteet

Suosittelemme sivellintä. Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, (puun kosteuden alle 15 %, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %) ja lämpötilan vähintään +10°c. Käsitelty pinta on kosketuskuiva noin tunnin kuluttua ja uudelleen käsiteltävissä noin 4 tunnin kuluttua. Tiivis tai uusi höyläpinta hidastaa tuotteen imeytymistä ja kuivumista huomattavasti.

Sekoita Terassiöljy huolellisesti aina ennen käsittelyä ja sen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä erä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Käsittele myös puutavaran poikkileikkauspinnat huolellisesti. Älä tee käsittelyä vesisateessa tai suorassa auringonpaisteessa äläkä käsittele auringon kuumentamaa pintaa.

Uula Terassiöljyn käsittelyohjeet

Esikäsittely

Puhdista pinta pölystä. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla, homehtunut pinta Uula Homepesulla. Poista irtonainen ja huonosti kiinni oleva vanha puunsuoja teräsharjalla ja kaapimella. Uusi höyläpinta on karhennettava ennen pintakäsittelyä tai annettava haristua vuoden ajan, jolloin ennen pintakäsittelyä suosittelemme pinnan pesemistä Uula Homepesulla, ohjeen mukaan. Koska Uula Terassiöljy on läpikuultava käsittelyaine, sen alla ei käytetä pohjamaalia.

Valmiiksimaalaus

Sivele Terassiöljy kahteen kertaan. Anna edellisen käsittelyn kuivua ennen uudelleenkäsittelyä.

Lisätiedot

Riittoisuus: Höyläpinta 10 m2/l, sahapinta 6 m2/l.
Ohenne: Vesi.
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla heti työn päätyttyä.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Tuote on jäätyvää. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Huolehdithan maalattujen ulkopintojen puhtaudesta. Puupinnan hyvinvoinnin ja maalipinnan kestävyyden kannalta puhdistus ja suojaus kannattaa tehdä säännöllisesti.

Vinkit ulkomaalaukseen

Stiwex Kyllästyssivellin

Tutustu ja tilaa »

Uula Terassiöljy

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: