Uula Ulkopohjamaalin maalausohjeet

Uula Ulkopohjamaalin maalausohjeet –  pohjatöihin ja maalaamiseen

Uula Ulkopohjamaalin maalausohjeet.

Uula Pohjamaali on tartuntaa parantava, nopeasti kuivuva ja hengittävä vesiohenteinen öljypohjamaali ulkokäyttöön. Pohjamaali soveltuu puupuhtaiden puu- ja hirsipintojen esikäsittelyyn ennen pintamaalausta sekä paikkapohjamaaliksi aikaisemmin maalattujen pintojen huoltomaalaukseen. Suosittelemme tuotetta Uula Pellavaöljymaalin ja Uula Petrooliöljymaalin pohjamaaliksi. Ulkopohjamaali ei sovellu Uula Keittomaalin eikä kuultavien ulkomaalien alle.

Värisävyt

Uula Ulkopohjamaali on sävytettävissä Uula Sisävärikartan, Uula Perinnevärikartan sekä yleisimpien värikarttojen sävyihin.

Levitystapa & maalausolosuhteet

Sivellin tai korkeapaineruisku. Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva (puun kosteuden alle 15 %, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %) ja lämpötilan vähintään +5°c. Maali on kosketuskuiva noin ½ h kuluttua. Päällemaalattavissa n. 6 h kuluttua. (+20°c ja suhteellinen ilmankosteus <80 %). Käyttäessäsi korkeapaineruiskua on ruiskun suutinkoko 0,5mm ja ohennus tarvittaessa 0-10 %. Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tarkista sävy ennen maalaustyön aloittamista tekemällä koemaalaus laudanpalalle tms. Älä maalaa vesisateessa, suorassa auringonpaisteessa tai auringon kuumentamaa pintaa.

Uula Ulkopohjamaalin maalausohjeet

Esikäsittelyt

Maalaamaton pinta: Puhdista maalattava pinta mahdollisesta pölystä, liasta, homeesta yms. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ja homehtunut pinta Uula Homepesulla. Jos kyseessä on hyvin sileä uusi höyläpinta hio pinta karheaksi tartunnan varmistamiseksi. Poista mahdolliset pihkavalumat ennen maalausta. Kun maalaat irtolautoina vaakasuorassa, voit ohentaa maalia max. 15 % vedellä. Maalaa Uula Ulkopohjamaalilla. Anna kuivua vähintään 6 h ennen päällemaalausta.

Aiemmin maalattu pinta: Puhdista maalattava pinta pölystä. Poista irtonainen ja huonosti kiinni oleva maali kaapimella, hiomalla tms. Poista vanha maali mahdollisimman hyvin. Vanhat, paksut maalikerrokset voi poistaa tehokkaalla Uula Maalinpoistolla. Hio harmaantunut/nukkaantunut puupinta. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ja homehtunut pinta Uula Homepesulla. Paikkapohjamaalaa puupuhtaat pinnat Uula Ulkopohjamaalilla. Käsittele muut pinnat Uula Homeenestolla vähintään vuorokausi ennen valmiiksimaalausta.

Valmiiksimaalaus

Valitun maalityypin ohjeiden mukaan.

Lisätiedot

Riittoisuus: Höyläpinta 8–12 m2/l, sahapinta 6–8 m2/l.
Ohenne: Vesi
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Tuote ei kestä pakkasta, jäätyvää. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Huolehdithan maalattujen ulkopintojen puhtaudesta. Puupinnan hyvinvoinnin ja maalipinnan kestävyyden kannalta puhdistus ja suojaus kannattaa tehdä säännöllisesti.

Vinkit ulkomaalaukseen

Uula Maalinpesuaine

Tutustu ja tilaa »

Uula Pellavaöljy

Tutustu ja tilaa »

Uula Petrooliöljymaali

Tutustu ja tilaa »

Uula Ulkopohjamaali

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: