Uula Venelakan käsittelyohjeet

Uula Venelakan käsittelyohjeet – Kestävä pinta lakalla sisä- ja ulkopuupinnoille

Uula Venelakan käsittelyohjeet – Sisä- ja ulkopuupintojen käsittelemiseen

Tuotteen soveltuvuus

Uula Venelakka on keitetystä pellavaöljysta ja luonnonhartseista valmistettu korkeakiiltoinen vanhan ajan öljylakka. Venelakan käyttökohteita ovat puulattiat, puuveneet, puiset puutarhakalusteet sekä muut vastaavat kohteet sisä- ja ulkotiloissa.

Tuotteen sävytys ja värisävyt

Uula Venelakka on sävyltään hieman kellertävää. Lakkaa on mahdollista sävyttää Uula Pellavaöljymaalilla ja pigmenteillä. Pinnan karheus, puulaji ja aikaisempi väri vaikuttavat oleellisesti lopputulokseen.

Levitystapa & maalausolosuhteet

Lakkasivellin tai lakkauslasta. Lakattavan pinnan on oltava kuiva, (puun kosteuden alle 15 %, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %) ja lämpötilan vähintään +15°c. Lakattu pinta on pölykuiva noin neljän tunnin kuluttua ja uudelleen lakattavissa aikaisintaan vuorokauden kuluttua. Viileä ja pimeä hidastavat kuivumista. Jos lakkaaminen tapahtuu viileässä (5-10°c ) voi lakkaa lämmittää vesihauteessa, jotta siitä saa helpommin siveltävän.

Sekoita Venelakka huolellisesti ennen käsittelyä. Liian paksuksi muuttunutta lakkaa voi ohentaa Uula Yleisohenteella. Lattioita lakattaessa on erittäin tärkeää levittää lakkaa ohuesti. Ulkopintoja lakatessa älä tee käsittelyä vesisateessa, suorassa auringonpaisteessa tai käsittele auringon kuumentamaa pintaa.

Uula Venelakan käsittelyohjeet

Esikäsittely

Puhdista pinta pölystä. Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla, homehtunut pinta Uula Homepesulla. Poista irtonainen ja huonosti kiinni oleva vanha lakka siklillä tai metallikaapimella. Hio ja poista pöly.

Pohjustus

Pohjusta pinta 1-2 kertaa ohuesti Venelakalla. Tee välihionta ja poista pölyt.

Pintalakkaus

Tee pintalakkaukset Venelakalla 2-3 kertaa käyttötarkoituksen mukaan. Hio lakkauksien välillä ja poista hiontapölyt. Liian runsas lakkakerros kuivuu erittäin hitaasti ja rypistyy.

Lisätiedot

Riittoisuus: 12-20 m2/l.
Ohenne: Uula Yleisohenne
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä ja saippualla heti työn päätyttyä. Hävitä öljyiset trasselit, rievut, yms. polttamalla tai kastelemalla vedellä ennen roskiin heittämistä mahdollisen pellavaöljyn itsesyttymisvaaran vuoksi.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Tuote on jäätyvää. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Huolehdithan ulkopintojen puhtaudesta. Puupinnan hyvinvoinnin ja pinnan kestävyyden kannalta puhdistus ja suojaus kannattaa tehdä säännöllisesti.

Vinkit ulkomaalaukseen

Uula Maalinpesuaine

Tutustu ja tilaa »

Uula Yleisohenne

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: