Kysymyksiä sisämaalauksesta

Kysymyksiä sisämaalauksesta ja sisämaaleista

Kysymyksiä sisämaalauksesta -osio sisältää paljon hyviä kysymyksiä ja vastauksia maalin valintaan ja maalaamiseen liittyen.

Minkä värikartan mukaan voin valita iNTO Sisustusmaalin, iNTO Kalustemaalin ja iLONA Kuultomaalin sävyjä?
Suosittelemme sävyjen valitsemista Sisävärikartastamme tai Perinnevärikartastamme. Sisustusmaalit, Kalustemaali ja Kuultomaali voidaan sävyttää myös useimpien värikarttojen peittäviin tai kuultaviin sävyihin maalityypistä riippuen.

Voiko iNTO Sisustusmaalilla maalata tapetin päälle?
Kyllä voi, jos tapetti on siisti ja hyvin kiinni. Kuitenkin huonosti seinässä oleva tapetti saattaa irrota ja kupruilla. Suositeltavampaa on ensiksi irrottaa vanha tapetti kokonaan ja sitten maalata seinä Intolla. Maalattu tapetti on vaikeampi irrottaa seinästä kuin maalaamaton. iNTO Sisustusmaali soveltuu erinomaisesti myös pinkopahvin maalaamiseen.

Voiko iNTO Kalustemaalilla maalata vain kalusteita?
iNTO Kalustemaali sopii sisätiloissa olevien puu-, lastulevy- ja puukuitulevypintojen maalaamiseen. iNTO Kalustemaalilla voit maalata huonekaluja, ovia, listoja, ikkunapuitteita, paneeleita, jne. Uusien puupintojen pohjamaalaamiseen suosittelemme iNTO Sisäpohjamaalia. Noudata alkuun (1kk) varovaisuutta maalattujen pintojen käsittelyssä.

Mikä maaleista sopii tiilitakan maalaamiseen?
Tiilitakan ja muuripinnan maalaamiseen suosittelemme iNTO Sisustusmaaliamme ja pohjustukseen iNTO Sisäpohjamaaliamme.

Millä maalilla voin maalata pönttöuunin? 
Uula Ovi- ja ikkunamaalilla voi maalata sisätilojen metallipintoja, kuten esimerkiksi pönttöuuneja. Mikäli metallipinta on maalaamaton tai edellinen maali on osittain irronnut, pitää metallipinta maalata tai paikkapohjamaalata ruosteenestopohjamaalilla ennen Ovi- ja ikkunamaalilla maalaamista.

Millä maalilla voi maalata saunan paneelit?
iLONA Saunakuulto soveltuu kosteiden tilojen, kuten saunan seinien ja kattojen maalaamiseen. Myös lauteiden ja  ja kaidepuiden käsittelyyn.

Mikä sisämaali sopii parhaiten talvet kylmillään olevan mökin sisäseiniin tai -kattoon?

Talvet kylmillään olevan mökin sisäseinät ja -katot voi maalata Uula Himmeällä Sisäöljymaalilla tai Into Kalustemaalilla. Suosittelemme Himmeää Sisäöljymaalia, mikäli seinät on aikoinaan käsitelty perinteisellä öljymaalilla. Mikäli seinät on maalaamattomat tai ne on aikaisemmin maalattu vesiohenteisella maalilla, voi seinät maalata Into Kalustemaalilla. Maalaus tulee silloin tehdä kuivaan ja lämpimään aikaan eli kesällä.

Saako verkkokaupastanne sisämaaleja muissa kuin Uulan värikarttojen väreissä?

Saa, mahdollisuuksien mukaan. Mikäli toiveissa on jonkin muu sävy, kannattaa ottaa yhteyttä sähköpostilla uula@uula.fi tai soittaa 010 820 0020 / myynti, niin neuvomme sinua tekemään tilauksen siten, että toivomasi väri voidaan sinulle toimittaa.

 

iLONA Kuultomaali Silkinhimmeä

Tutustu ja tilaa »

iLONA Saunakuulto Silkinhimmeä

Tutustu ja tilaa »

iNTO Kalustemaali Puolihimmeä

Tutustu ja tilaa »

iNTO Sisäpohjamaali himmeä

Tutustu ja tilaa »

Into Sisustusmaali himmeä

Tutustu ja tilaa »

iNTO Sisustusmaali Puolihimmeä

Tutustu ja tilaa »

iNTO Kalustemaali Puolikiiltävä

Tutustu ja tilaa »

Uula Maalinpoistoaine

Tutustu ja tilaa »

Uula Öljykuulto

Tutustu ja tilaa »

Uula Ovi- ja Ikkunamaali puolikiiltävä

Tutustu ja tilaa »

Uula Puulattiamaali puolihimmeä

Tutustu ja tilaa »

Uula Puulattiamaali puolikiiltävä

Tutustu ja tilaa »

Uula Himmeä Sisäöljymaali

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: