Muita kysymyksiä

Muita kysymyksiä

Muita kysymyksiä -osioon olemme koonneet hyviä asiakkailtamme saatuja eri asioihin liittyneitä kysymyksiä. Täältä voi löytyä vastaus myös sinun kysymykseesi.

Mitä eroa on peittävällä ja kuultavalla maalilla? Voinko käyttää pohjamaalia molempien alla?
Peittäviä maaleja käytetään silloin, kun halutaan tehdä maalattavasta pinnasta kokonaan puun kuvioita peittävä. Kuultavien maalien tarkoituksena on jättää puun luonnolliset kuviot eli puun syyt kauniisti näkyviin. Huomioithan, että kuultomaalilla maalattu pinta peittyy käsittelykertojen mukaisesti, jolloin useampaan kertaan maalattu pinta peittää puun syyt vahvemmin. Pohjamaalia voidaan käyttää peittävien maalien alla. Kuultavat käsittelyt tehdään puupuhtaalle pinnalle.

Voinko lähettää teille valokuvan, josta näkee, minkä väristä maalia haluan?
Valitettavasti emme voi sävyttää maalia pelkän kuvan avulla. Helpointa on lähettää meille halutun sävyn värikoodi Uulan omista värikartoista tai mahdollisuuksien mukaan muiden maalivalmistajien värikartoista. Meille voi myös lähettää värimallin postitse. Värimalli voi olla vaikka pieni lastu halutun värisestä seinästä, värjätty vaneri tai muu vastaava.

Miksi Perinnevärikartan sävyt “Misteli” ja “Sini” sovellu ulkokäyttöön?
Kirkas ja voimakas vihreä ja sininen haalistuvat melko nopeasti ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta.

Miten Uula Öljymaalin ohenne tai Uula Yleisohenne eroavat toisistaan?
Uula Öljymaalin ohenne sisältää noin 33 % keitettyä pellavaöljyä, jolloin maalin ohentaminen ei laske maalin sideaineen osuutta liika eli maalia voidaan ohentaa melko runsaasti. Uula Yleisohenne on pelkästään pois haihtuvaa liuotinta (aromaattivapaa hiilivetyliuotin).

Mitä tarkoittaa maalipurkissa oleva merkintä A tai C?
Kyseessä on perusmaalipohjat, joihin voidaan sävyttämällä tehdä erilaisia värejä.  A- tarkoittaa sitä, että kyseessä on perusvalkoinen maali, jota voidaan sävyttää vaaleisiin ja keskivaaleisiin värikarttojen sävyihin. A-pohjaa voidaan käyttää purkista myös ihan sellaisenaan, valkoisena. C- merkintä purkissa kertoo, että maali on ns. kirkasta perusmaalia, joka pitää aina sävyttää, sillä se ei peitä sellaisenaan. C-pohjiin tehdään yleensä keskitummat ja tummat sävyt.

Onko teillä testipurkkeja?
Tällä hetkellä valikoimissamme ei ole pieniä testipurkkeja. Suosittelemme väritestaukseen 0,9L purkkejamme, joilla saa maalattua hyvän kokoisen pinnan, etenkin silloin, kun ajatuksissa on suurien pintojen, kuten seinien, kattojen ja lattioiden maalaaminen. Värisävyn voimakkuus ja tehokkuus muuntuvat suurilla pinnoilla ja vaalealtakin tuntunut sävy saattaa sisäpinnoilla yllättää tummuudellaan.

 

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: