UULA COLOR OY

Yttiläntie 265,
32920 KAUVATSA
uula@uula.fi

+358108200020

 

 

 • Uula Color Oy

  Under våra plastfria färger får träet andas på ett naturligt sätt

  Att våra färger är plastfria och andas är avgörande faktorer för träytans hållbarhet och livskraft . Därför är våra färger det perfekta valet när man vill ta hand om en levande och naturligt vacker träyta.

  Vår verksamhet och våra produkter styrs av ett ursprungligt värde som ända från början har utgjort grunden för vår verksamhet. Under våra plastfria färger andas träet naturligt, och det utgör kärnan i våra värden och vår mission.

  Våra handgjorda färger som tillverkas i Finland lämpar sig för behandling av ytor inomhus och utomhus i såväl kulturarvs- som nybyggnadsobjekt. Vårt högklassiga och mångsidiga sortiment av inomhusfärger erbjuder såväl amatörer som yrkesmålare möjlighet till utsläppsfri inomhusmålning. Våra vattenspädbara inomhusfärger är luktfria, enkla att måla med, torkar snabbt och är både slittåliga och tvättbara, och utöver dessa viktiga egenskaper är de säkra, plastfria och andas.

  Vårt företag finns i ett idylliskt landsbygdslandskap i Kauvatsa, invid en å och omgivet av åkrar och skogar. Vi har tillverkat färger och ytbehandlingsmedel i över fyra årtionden. Idag sysselsätter vårt företag 10 personer, och med tanke på att vårt företag är tämligen litet är vi relativt välkända både i Finland och utomlands.

  Bland våra referenser finns berömda objekt, av vilka de mest betydande är slottet i Versailles och konstmuseet Louvren. Efter en lång och krävande produkttestning och kvalitetskontroll valdes våra färger som restaureringsfärger för de här historiskt värdefulla objekten i Frankrike. Även bland våra referenser i Finland finns fantastiska historiska värdeobjekt, herrgårdar och kyrkor samt nybyggnader ritade av arkitekter.

 • Historia

  Uula Color Oy

  Uulatuote Oy inledde sin verksamhet år 1978, då Arto Uunila grundade företaget tillsammans med sin familj. På den tiden kunde man inte köpa traditionella färger i butiken. Det var nästan omöjligt att hitta vanlig rödmylla, för att inte tala om linoljefärg. På uppmuntran av Museiverket och med hjälp av gamla målarmästares råd och erfarenhet hittades rätt råvaror till färgerna och tillverkningen av traditionella färger kunde börja.

  Kokningen av företagets första produkt, den traditionella rödmyllan, inleddes i familjens uthus vid hemmet i Nurmo. Efter många år gick företagets väg via Ilmajoki till Kauvatsa, där företaget finns idag. När Arto Uunila gick i pension övergick företaget i sonen Jouni Uunilasägo som utökade produktsortimentet och utvidgade företaget till dess nuvarande storlek. Företagets över 40 år långa historia är en berättelse om framgångsrika visioner och respekt för ursprungliga värden. År 2018 ändrades företagets namn till Uula Color Oy.