Rautasulfaatti 25kg

75,50 

Rautasulfaatti keittomaalin valmistukseen sekä puun harmaannuttamiseen.

Rautasulfaatti

Rautasulfaatti 25kg. (FeSO4 – CAS-nro 7720-78-7). Rautasulfaattia käytetään keittomaalin (punamultamaalin) valmistamiseen ja puun harmaannuttamiseen ulkona. Rautasulfaattikäsittelyä ei voi tehdä aiemmin maalatulle, kyllästetyille, painekyllästetyille tai öljytyille puupinnoille vaan ainoastaan puhtaalle puulle.

Riittoisuus: Höyläpinta 8-10m2 / litra. Sahapinta 4-5m2 / litra.


Punamultamaalin valmistusohje

(10l valmista maalia):
8l Vettä
0,6kg Rautasulfaattia
0,8kg Ruis- tai vehnäjauhoja
1,6kg Punamultaa
0,6l Vernissaa (Keitettyä pellavaöljyä.

Lisää Rautasulfaatti kuumaan veteen. Sekoita jauho hiljalleen sekaan ja keitä seosta niin kauan, että se puuroutuu.
Lisää Punamulta myös hiljalleen, hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi Vernissa, minkä jälkeen seosta keitetään vielä 2-3 tuntia.


Huomioitavaa
Rautasulfaatti on haitallista nieltynä ja se ärsyttää silmiä, ihoa ja hengityselimiä. Käytä asianmukaisia suojavarusteita kun käsittelet rautasulfaattia. • Ei sovellu sisäkäyttöön • Suojaa muut pinnat ennen käsittelyä. • Huolehdi myös, että ainetta ei pääse roiskumaan ikkunoihin tai muille pinnoille värjäytymien estämiseksi. • Sade saattaa valuttaa rautasulfaattivettä sokkeliin värjäten pinnat ruosteenruskeaksi.• Harmaalle sävylle ei ole määritystä vaan puuhun muodostuva lopullinen sävy näkyy noin 2-3 kuukauden kuluttua. Sävyyn vaikuttaa puun kosteuspitoisuus, ikä, puulaatu, vedenlaatu jne. • Rautasulfaattikäsittely saattaa nostaa pintaan vaaleita ”rakeita”, ns. suoloja, jotka kuitenkin häviävät aikaa myöden. • Tuote on alkaalinen, ja naulat saattavat tämän vuoksi ruostua. • Aine ei toimi pimeässä vaan vain auringon valon kanssa.


Emme vastaa itsetehtyjen maalien laadusta. Jos olet epävarma, suosittelemme valmiin maalin ostamista. Uula Keittomaali

Koska rautasulfaatti ei ole valmis tuote tai pintakäsittelyaine, emme vastaa rautasulfaattikäsittelyistä johtuvista värivirheistä, tahriintumisista tai muista pintamuutoksista. Jos olet epävarma, suosittelemme vaihtoehdoksi puun maalaamiseen ja muuhun pintakäsittelyyn tarkoitettuja tuotteitamme.

Rautasulfaatti 25kg on ainoa saatavilla oleva tuotekoko.


Tunnisteet:
, ,

Paino25 kg
Koko

2 kg, 25 kg

Lataa tuoteseloste ja käsittelysohjeet
Download product description
Ladda varudeklaration samt användingsinstruktioner
Lataa turvallisuustiedote
Download the safety release
Ladda säkerhetsmeddelande
Vaaralausekkeet / Faroangivelse / Hazard statements

Muistathan nämä oheistuotteet ja tarvikkeet