Uula Puuöljy

alk. 19,91 

Kylmäpuristetusta keitetystä pellavaöljystä valmistettu perinteinen öljy ulkopuupinnoille. Puuöljy sopii uusille ja vanhoille käsittelemättömille puupinnoille sekä vanhoille, pintaa muodostamattomilla kyllästysaineilla käsitellyille puupinnoille, kuten hirsi- ja lautaseiniin, terasseihin, laitureihin, ikkunapuitteisiin, puuportaisiin ja kaiteisiin, puisiin puutarhakalusteisiin sekä puuveneisiin.

Uula Puuöljy – Ulkopuupintojen öljyämiseen

Uula Puuöljy on kylmäpuristetusta keitetystä pellavaöljystä valmistettu perinteinen öljy ulkopuupinnoille. Puuöljy sopii uusille ja vanhoille käsittelemättömille puupinnoille sekä vanhoille, pintaa muodostamattomilla kyllästysaineilla käsitellyille puupinnoille, kuten hirsi- ja lautaseiniin, terasseihin, laitureihin, ikkunapuitteisiin, puuportaisiin ja kaiteisiin, puisiin puutarhakalusteisiin sekä puuveneisiin. Tuote soveltuu myös vanhoille painekyllästetyille puupinnoille. Uula Puuöljyä voidaan käyttää myös puupintojen sively- ja upotuskyllästämiseen ja himmeiden öljymaalipintojen ehostamiseen. Puuöljykäsittelyiden määrä muuttaa kiiltoastetta.

Riittoisuus: Höyläpinta 10 m2/l, sahapinta 6 m2/l. Uusi höyläpinta on syytä karhentaa ennen pintakäsittelyä imeytymisen varmistamiseksi tai annettava vanhentua 1–2 vuotta.
Ohenne: Uula Öljymaalin Ohenne
Kuivumisaika: Ohuelti siveltäessä kosketuskuiva n. 8 h:n kuluttua, uusintakäsittelyn voi tehdä noin vuorokauden kuluttua. Imeyttämällä tai upottamalla käsitellyn pinnan kuivuminen kestää pidempään. Tiivis tai uusi höyläpinta hidastaa tuotteen imeytymistä ja kuivumista huomattavasti.
Värisävyt: Väritön. Sävytetään aidoista pigmenteistä valmistetuilla Uula Sävytystahnoilla Uula Perinnevärikartan kuultaviin sävyihin. Mahdollisuuksien mukaan myös sävyjä muista kuultovärikartoista. Kuultavissa käsittelyissä pinnan karheus, puulaji sekä aikaisempi väri vaikuttavat oleellisesti lopulliseen väriin. Saavuttaa lopullisen värisävyn, kun pinta on täysin kuivunut. Suosittelemme irrallisen värimallin tekoa vastaavalle pinnalle ennen työn aloittamista.Tekniset tiedot & Varastointi & Ympäristöhaittojen ehkäisy

Muoviton: Uula Puuöljy ei sisällä muovisideaineita. Sideaineena uusiutuvat luonnonöljyt.
VOC-päästöt: Max.700g/l
MaalausRYL 2012 maalaustarvikeryhmä: 491
Varastointi: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Ei jäätyvää.
Ympäristöhaittojen ehkäisy: Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen. Kierrätysinfo.
Huomioitavaa: Hävitä öljyiset trasselit, rievut yms. polttamalla tai kastelemalla vedellä ennen roskiin heittämistä mahdollisen pellavaöljyn itsesyttymisvaaran vuoksi.


PUUÖLJYN KÄSITTELYOHJEET


Vinkki: Sekoita öljy huolellisesti aina ennen käsittelyä ja sen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä erä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Levitä öljy lauta tai hirsi kerrallaan jatkoskohtien välttämiseksi. Käsittele myös puutavaran poikkileikkauspinnat huolellisesti. Älä tee käsittelyä vesisateessa tai suorassa auringonpaisteessa äläkä käsittele auringon kuumentamaa pintaa.

Öljykäsittely jättää puun omat kuviot luonnollisesti näkyviin. Öljykäsittely sopii uudelle tai vanhalle käsittelemättömälle tai aiemmin kuultavalla tuotteella käsitellylle pinnalle. Sävytetty puuöljy lisää peittävyyttä käsittelykertojen mukaisesti. Mikäli et halua pinnasta kovin peittävää, voit värillisen käsittelykerran jälkeen sivellä pintaa värittömän öljyn. Öljykäsittelyissä pinnan karheus, puulaji, aikaisempi väri ja käsittelyt vaikuttavat oleellisesti lopulliseen väriin. 


Tunnisteet:
, , , , ,

PainoEi saatavilla/-tietoa
Väri
Koko

0,9 litraa, 2,7 litraa, 9 litraa

Pintamateriaali

Karkea, sahattu pinta, Sileä, höylätty pinta

m2
kertaa

Tarvitset noin
0
litraa maalia

Lataa tuoteseloste ja käsittelysohjeet
Download product description
Ladda varudeklaration samt användingsinstruktioner
Lataa turvallisuustiedote
Download the safety release
Ladda säkerhetsmeddelande
Vaaralausekkeet / Faroangivelse / Hazard statements

Ulkomaalit

Uula Puuöljyn käsittelyohjeet

Kysymyksiä ulkomaaleista ja ulkomaalauksesta

Muistathan nämä oheistuotteet ja tarvikkeet