102 Sinkkivalkoinen

alk. 7,49 

Epäorgaaninen pigmentti

Poista

Tuotekuvaus

Sinkkivalkoinen on hennosti sinertävä ja kylmän sävyinen pigmentti. Sinkkivalkoista pigmenttiä voidaan käyttää kuullotteisiin ja maaleihin sekä öljypohjaisiin sideaineisiin.

Sen peittävyysaste ei ole yhtä hyvä kuin Titaanioksidilla, jonka vuoksi sitä käytetään läpikuultavien pintojen käsittelyyn.

Pigmentti kestää hyvin sääoloja, valoa ja säilyttää valkoisen värinsä vanhetessaan. Sitä voidaan sekoittaa kaikkien epäorgaanisten pigmenttien kanssa.

Se on turvallinen normaalissa käytössä, mutta sitä ei kuitenkaan saa päästää ympäristöön.

 

SINKKIVALKOISEN  PIGMENTIN SOVELTUVUUS

Valonkestävyys: Hyvä

Vesipohjaiset sideaineet: Ei suositella

Öljypohjaiset sideaineet: Hyvä

Kalkki ja sementti: Ei suositella

 

PIGMENTTIEN KÄYTTÖ MAALIN SÄVYTTÄMISEEN

Vesiohenteisten maalien sävytyksessä pigmentti kannattaa sekoittaa ensin pieneen määrään vettä, jolloin saadaan ns. sävytyspastaa.

Pigmenttiä sekoitetaan veteen niin, että tahnasta tulee tasaista ja melko paksua. Valmista tahnaa lisätään maalin joukkoon, kunnes se on halutun sävyistä.

Pigmentin osuus ei saisi olla yli 10% valmiissa maalissa, sillä liian suuri pigmentin lisäys heikentää maalin kykyä tarttua alustaansa ja maali saattaa tahria kuivanakin pintana.

Valkoisesta maalista ei siis saa kovin tummia sävyjä. Eri maalien sideainepitoisuudet vaihtelevat, joten sävytys on aina maalikohtaista.

Öljymaalien sävytyksessä periaate on sama kuin vesiohenteisten maalien sävyttämisessä, mutta pigmentti sekoitetaan ensin joko tärpättiin tai keitettyyn pellavaöljyyn (vernissaan).

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa
Koko

1 kg, 100 ml