450 Punaokra

alk. 6,19 

Maaväripigmentti

Poista

Tuotekuvaus

Maavärit, kuten okrat, terrat ja umbrat ovat luonnosta tulevia pigmenttejä, joilla on hyvin korkea valon- ja säänkestävyys sekä peittävyys.

Punaokraa, voidaan sekoittaa kaikkien muiden pigmenttien kanssa. Värjäyskyky ja värisävy vaihtelevat sen mukaan, millaista savipitoinen väriaine on.

Maavärituotanto on ympäristöystävällistä. Aidoilla maaväripigmenteillä saadaan aikaiseksi kauniita ja pehmeitä värisävyjä.

 

PUNAOKRAN SOVELTUVUUS

Valonkestävyys: Hyvä

Vesipohjaiset sideaineet: Hyvä

Öljypohjaiset sideaineet: Hyvä

Kalkki ja sementti: Hyvä

 

PIGMENTTIEN KÄYTTÖ MAALIN SÄVYTTÄMISEEN

Vesiohenteisten maalien sävytyksessä pigmentti kannattaa sekoittaa ensin pieneen määrään vettä, jolloin saadaan ns. sävytyspastaa.

Pigmenttiä sekoitetaan veteen niin, että tahnasta tulee tasaista ja melko paksua. Valmista tahnaa lisätään maalin joukkoon, kunnes se on halutun sävyistä.

Pigmentin osuus ei saisi olla yli 10% valmiissa maalissa, sillä liian suuri pigmentin lisäys heikentää maalin kykyä tarttua alustaansa ja maali saattaa tahria kuivanakin pintana.

Valkoisesta maalista ei siis saa kovin tummia sävyjä. Eri maalien sideainepitoisuudet vaihtelevat, joten sävytys on aina maalikohtaista.

Öljymaalien sävytyksessä periaate on sama kuin vesiohenteisten maalien sävyttämisessä, mutta pigmentti sekoitetaan ensin joko tärpättiin tai keitettyyn pellavaöljyyn (vernissaan).

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa
Koko

1 kg, 100 ml

Tuoteselosteet:

Lataa turvallisuustiedote