Uula Pellavaöljymaali

alk. 27,14 

Uula Pellavaöljymaali on muoviton ja hengittävä maali uusille ja aikaisemmin maalatuille ulkopuupinnoille. Se sopii käsittelemättömien tai aikaisemmin erilaisilla öljy- ja alkydimaaleilla maalatuille ulkopuupinnoille, kuten ulkoseinien, ovien, ikkunapuitteiden ja kalusteiden maalaamiseen. Pellavaöljymaalilla maalattu pinta päästää kosteuden poistumaan rakenteista, jolloin puu ei vahingoitu tai lahoa maalin alla.

Poista

Tuotekuvaus

Uula Pellavaöljymaali – ensiluokkainen maali hengittävään ulkomaalaukseen

Uula Pellavaöljymaali on muoviton, hengittävä ja ekologinen maali uusille ja aikaisemmin maalatuille ulkopuupinnoille. Sopii käsittelemättömien tai aikaisemmin erilaisilla öljy- ja alkydimaaleilla maalatuille ulkopuupinnoille mm. ulkoseinien, ovien, ikkunapuitteiden ja kalusteiden maalaamiseen. Hapettuvan sideaineen ansiosta maalikalvo muuttuu vesihöyryä läpäiseväksi pinnaksi, joka hengittää puun vaatimalla tavalla. Uula Pellavaöljymaalilla maalattu pinta päästää kosteuden poistumaan, jolloin puu ei vahingoitu tai lahoa maalin alla. Uusiutuvista luonnonöljyistä ja aidoista pigmenteistä valmistettu Uula Pellavaöljymaali sopii erinomaisesti sekä perinne- että uudiskohteiden maaliksi. Pellavaöljymaalille on luontaista hidas kuivumis- ja kovettumisaika, joka on maalin imeytyvyyden, tarttuvuuden ja kestävyyden kannalta ensisijaisen tärkeää.

Riittoisuus: Höyläpinta 10-15 m2/ litra. Sahapinta 8-12 m2/ litra kertasivelyllä.

Kuivumisaika: Koskeutuskuiva noin 2-3 vuorokauden kuluttua. Päällemaalattavissa aikaisintaan 4 vrk:n kuluttua.

Ohenne: Uula Öljymaalin Ohenne

Värisävyt: Sävytettävissä Uula Perinnevärikartan ja muiden yleisimpien värikarttojen useisiin sävyihin. Sävytetään aidoista pigmenteistä valmistetuilla Uula sävytystahnoilla.

TEKNISET TIEDOT

Käyttäjälle turvallinen luonnontuote, joka valmistetaan keitetystä pellavaöljystä (vernissasta) sekä aidoista pigmenteistä.
VOC-päästöt alle 80g/l. (EU VOC raja-arvo 300g/l (2010).
MaalausRYL 2012 maalaustarvikeryhmä 472.

Tutustu Pellavaöljymaalin maalausohjeisiin

Tiesitkö? Öljymaalia on käytetty jo antiikin maailmassa puuesineiden maalaamisessa. Renessanssin aikana öljymaalia käytettiin ulkomaalauksessa ulko-ovien, ikkunapuitteiden ja erilaisten yksityiskohtien korostuksena ja suojana. Pohjoismaissa aloitettiin puurakennusten laudoitettujen julkisivujen käsitteleminen öljymaalilla 1700-luvun lopulla. Maalia käytettiin arvorakennusten, kuten kirkkojen ja kartanoiden maalina. Myöhemmin myös puiset kaupunkitalot maalattiin pellavaöljymaalilla. Nykyään pellavaöljymaalin käyttökohteita ovat niin uudet kuin vanhat puupinnat. Ranskan historiallisten arvokohteiden, Louvren taidemuseon ja Versailles´n palatsin restaurointimaalina on korkealaatuinen maalimme, Uula Pellavaöljymaali.


Tunnisteet:
, , , , , ,

Lisätiedot

PainoEi saatavilla/-tietoa
Koko

0,9 litraa, 2,7 litraa, 9 litraa

Väri
Pintamateriaali

Karkea, sahattu pinta, Sileä, höylätty pinta

m2
kertaa

Tarvitset noin
0
litraa maalia

Tuoteselosteet:

Lataa tuoteseloste ja käsittelysohjeet
Download product description
Ladda varudeklaration samt användingsinstruktioner
Lataa turvallisuustiedote
Download the safety release
Ladda säkerhetsmeddelande
Vaaralausekkeet / Faroangivelse / Hazard statements

Maalausohjeet:

Ulkomaalit

Uula Pellavaöljymaalilla maalaaminen (video)

Uula Pellavaöljymaalin maalausohjeet

Ulkomaalausopas

Kysymyksiä ulkomaaleista ja ulkomaalauksesta

Vanhan värikartan sävyt

Muistathan nämä oheistuotteet ja tarvikkeet