Uula Pellavaöljymaali

alk. 32,72 

Hengittävä maali uusille ja aikaisemmin maalatuille ulkopuupinnoille. Se sopii käsittelemättömien tai aikaisemmin erilaisilla öljy- ja alkydimaaleilla maalatuille ulkopuupinnoille, kuten ulkoseinien, ovien, ikkunapuitteiden ja kalusteiden maalaamiseen. Pellavaöljymaalilla maalattu pinta päästää kosteuden poistumaan rakenteista, jolloin puu ei vahingoitu tai lahoa maalin alla.


”Suotta jännitin Pellavaöljymaalia, vaikka maalasimme ensi kertaa talon itse. Maalia oli todella miellyttävä levittää, ja sain muovittoman, luonnollisen ja kestävän suojan puutaloomme, kuten halusinkin!”


 

Uula Pellavaöljymaali – ensiluokkainen maali hengittävään ulkomaalaukseen

Uula Pellavaöljymaali on hengittävä maali uusille ja aikaisemmin maalatuille ulkopuupinnoille. Pellavaöljymaali sopii käsittelemättömien tai aikaisemmin erilaisilla öljy- ja alkydimaaleilla maalatuille ulkopuupintojen, kuten ulkoseinien, ovien, ikkunapuitteiden ja kalusteiden maalaamiseen. Hapettuvan sideaineen ansiosta maalikalvo muuttuu vesihöyryä läpäiseväksi pinnaksi, joka hengittää puun vaatimalla tavalla. Uula Pellavaöljymaalilla maalattu pinta päästää kosteuden poistumaan, jolloin puu ei vahingoitu tai lahoa maalin alla. Uusiutuvista luonnonöljyistä ja aidoista pigmenteistä valmistettu Uula Pellavaöljymaali sopii erinomaisesti sekä perinne- että uudiskohteiden maaliksi. Pellavaöljymaalille on luontaista hidas kuivumis- ja kovettumisaika, joka on maalin imeytyvyyden, tarttuvuuden ja kestävyyden kannalta ensisijaisen tärkeää.

Riittoisuus: Höyläpinta 10-15 m2/ litra. Sahapinta 8-12 m2/ litra kertasivelyllä.
Kuivumisaika: Kosketuskuiva noin 2-3 vuorokauden kuluttua. Päällemaalattavissa aikaisintaan 4 vrk:n kuluttua.
Ohenne: Uula Öljymaalin Ohenne.
Värisävyt: Sävytettävissä Uula Perinnevärikartan ja muiden yleisimpien värikarttojen useisiin sävyihin. Sävytetään aidoista pigmenteistä valmistetuilla Uula sävytystahnoilla.Tekniset tiedot & Varastointi & Ympäristöhaittojen ehkäisy

Muoviton: Uula Pellavaöljymaali ei sisällä muovisideaineita. Sideaineena uusiutuvat luonnonöljyt.
VOC-päästöt: Alle 80g/l. (EU VOC raja-arvo 300g/l (2010).
MaalausRYL 2012 maalaustarvikeryhmä: 472.
Varastointi: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Ei jäätyvää.
Ympäristöhaittojen ehkäisy: Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen. Kierrätysinfo.
Aikaisemmin käytetyn maalin tunnistaminen: Ulkomaaleihin ja pintakäsittelyaineisiin on hyvä tutustua etukäteen. Huoltomaalausta tai muuta uusittavaa pintakäsittelyä suunniteltaessa on hyvä selvittää aiempi käsittelyaine tai maali maalin tartunnan ja pysyvyyden varmistamiseksi. Öljymaalilla maalattu vanha maalipinta on liituuntunut. Siitä saattaa hangattaessa jäädä väriä sormiin. Öljymaalipinta halkeilee ruutumaisesti ja taivutettaessa se napsahtaa poikki. Vesiohenteisella akrylaattimaalilla maalatusta vanhasta maalipinnasta irronnut maali on taipuisaa ja katkeamatonta. Maalipinnan halkeamat muodostuvat puun syiden suuntaisesti. Keittomaalin (perinteinen punamultamaali) voi tunnistaa jauhoisesta pinnasta. Sen lisäksi maalipinta on huokoinen ja himmeä. Sitä koskettaessa jää väriä sormiin tai veteen kastettuun kankaaseen.


PELLAVAÖLJYMAALIN MAALAUSOHJEET


Tiesitkö? Öljymaalia on käytetty jo antiikin maailmassa puuesineiden maalaamisessa. Renessanssin aikana öljymaalia käytettiin ulkomaalauksessa ulko-ovien, ikkunapuitteiden ja erilaisten yksityiskohtien korostuksena ja suojana. Pohjoismaissa aloitettiin puurakennusten laudoitettujen julkisivujen käsitteleminen öljymaalilla 1700-luvun lopulla. Maalia käytettiin arvorakennusten, kuten kirkkojen ja kartanoiden maalina. Myöhemmin myös puiset kaupunkitalot maalattiin pellavaöljymaalilla. Nykyään pellavaöljymaalin käyttökohteita ovat niin uudet kuin vanhat puupinnat.


Kaikki sisä- ja ulkomaalimme valmistetaan vastuullisesti käsityönä Suomessa


Tunnisteet:
, , , , , , ,

PainoEi saatavilla/-tietoa
Koko

0,9 litraa, 2,7 litraa, 9 litraa

Väri
Pintamateriaali

Karkea, sahattu pinta, Sileä, höylätty pinta

m2
kertaa

Tarvitset noin
0
litraa maalia

Lataa tuoteseloste ja käsittelysohjeet
Download product description
Ladda varudeklaration samt användingsinstruktioner
Lataa turvallisuustiedote
Download the safety release
Ladda säkerhetsmeddelande
Vaaralausekkeet / Faroangivelse / Hazard statements

Ulkomaalit

Uula Pellavaöljymaalin maalausohjeet

Ulkomaalausopas

Kysymyksiä ulkomaaleista ja ulkomaalauksesta

Vanhan värikartan sävyt

Muistathan nämä oheistuotteet ja tarvikkeet