Uula Petrooliöljymaali

alk. 25,98 

Hengittävä ja kertamaalauksella peittävä, pellavaöljystä ja valopetrolista valmistettu öljymaali käsittelemättömille ja aikaisemmin erilaisilla öljy- tai alkydimaaleilla maalatuille ulkopuupinnoille.


”Petrooliöljymaali on kestänyt upeasti suunnittelemissani kohteissa, minkä vuoksi valitsen sen tälläkin kertaa.”


Uula Petrooliöljymaali – Kertamaalauksella peittävä maali ulkopuupinnoille

Uula Petrooliöljymaali on ulkomaalien suosikki sen erinomaisen peittävyyden vuoksi. Kertamaalauksella peittävä maali on ihanteellinen ja helppokäyttöinen, sillä yksi runsas maalauskerta antaa kauniin ja tasaisen pinnan. Petrooliöljymaalilla maalattu pinta himmenee kauniisti. Maali on hengittävää ja muovitonta. Hapettuvan sideaineen ansiosta maalikalvo hengittää puun vaatimalla tavalla. Kosteus pääsee haihtumaan maalin läpi eikä maali kuoriudu irti eikä puu sen alla lahoa. Uula Petrooliöljymaali sopii käsittelemättömille ja aikaisemmin erilaisilla öljy-, alkydi- tai muovisideaineisilla maaleilla maalatuille ulkopuupinnoille. Maali sopii myös teollisesti pohjamaalatuille puupinnoille sekä aiemmin maalattujen rappaus- ja tasoitepintojen maalaamiseen (sokkeleihin). Suosittelemme Uula Ulkopohjamaalin käyttämistä Petrooliöljymaalin pohjamaalina.

Riittoisuus: Karkea sahalauta noin 5m2/ l. Hienosahattu tai vanha maalipinta noin 7m2/ l.
Kiiltoaste: Puolihimmeä.
Kuivumisaika: Kosketuskuiva olosuhteista riippuen 1–3 vrk:n kuluttua. Päällemaalattavissa aikaisintaan 3 vrk:n kuluttua.
Ohenne: Uula Öljymaalin Ohenne.
Värisävyt: Sävytettävissä Uula Perinnevärikartan ja muiden yleisimpien värikarttojen useisiin sävyihin. Huomioithan kuitenkin, että maalin kiiltoasteesta, maalityyppistä sekä sävytystavoista johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia.Tekniset tiedot & Varastointi & Ympäristöhaittojen ehkäisy

Muoviton: Uula Pellavaöljymaali ei sisällä muovisideaineita. Sideaineena uusiutuvat luonnonöljyt.
Kiiltoaste: Puolihimmeä
VOC-päästöt: Alle 150 g/l. EU VOC raja-arvo: (cat A/d) 300 g/l (2010).
MaalausRYL 2012 maalaustarvikeryhmä: 473
Varastointi: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Ei jäätyvää.
Ympäristöhaittojen ehkäisy: Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen. Kierrätysinfo.
Aikaisemmin käytetyn maalin tunnistaminen: Ulkomaaleihin ja pintakäsittelyaineisiin on hyvä tutustua etukäteen. Huoltomaalausta tai muuta uusittavaa pintakäsittelyä suunniteltaessa on hyvä selvittää aiempi käsittelyaine tai maali maalin tartunnan ja pysyvyyden varmistamiseksi. Öljymaalilla maalattu vanha maalipinta on liituuntunut. Siitä saattaa hangattaessa jäädä väriä sormiin. Öljymaalipinta halkeilee ruutumaisesti ja taivutettaessa se napsahtaa poikki. Vesiohenteisella akrylaattimaalilla maalatusta vanhasta maalipinnasta irronnut maali on taipuisaa ja katkeamatonta. Maalipinnan halkeamat muodostuvat puun syiden suuntaisesti. Keittomaalin (perinteinen punamultamaali) voi tunnistaa jauhoisesta pinnasta. Sen lisäksi maalipinta on huokoinen ja himmeä. Sitä koskettaessa jää väriä sormiin tai veteen kastettuun kankaaseen.


UULA PETROOLIÖLJYMAALIN MAALAUSOHJEET

OHJEITA ULKOMAALAUKSEEN

ULKOMAALAUSOPAS


Kaikki sisä- ja ulkomaalimme valmistetaan vastuullisesti käsityönä Suomessa


Tunnisteet:
, , , , , ,

PainoEi saatavilla/-tietoa
Koko

0,9 litraa, 2,7 litraa, 9 litraa

Väri
Pintamateriaali

Karkea pinta, Sileä, maalaamaton/maalattu pinta

m2
kertaa

Tarvitset noin
0
litraa maalia

Lataa tuoteseloste ja käsittelysohjeet
Download product description
Ladda varudeklaration samt användingsinstruktioner
Lataa turvallisuustiedote
Download the safety release
Ladda säkerhetsmeddelande
Vaaralausekkeet / Faroangivelse / Hazard statements

Ulkomaalit

Uula Petrooliöljymaalin maalausohjeet

Uula Ulkopohjamaalin maalausohjeet

Ulkomaalausopas

Kysymyksiä ulkomaaleista ja ulkomaalauksesta

Vanhan värikartan sävyt

Muistathan nämä oheistuotteet ja tarvikkeet