Maalausohjeet

Uula Pellavaöljymaali

Tuotteen soveltuvuus

Uula Pellavaöljymaali soveltuu käsittelemättömille ja aikaisemmin erilaisilla öljy-, alkydi- tai muovisideaineisilla maaleilla maalatuille puupinnoille. Maali sopii myös teollisesti pohjamaalatuille puupinnoille.

Tuotteen sävytys ja värisävyt

Uula Pellavaöljymaali sävytetään aidoista pigmenteistä valmistetuilla Uula Sävytystahnoilla. Sävyvaihtoehtoina ovat nykyisen Perinnevärikartamme  sekä aiempien värikarttojemme mukaiset sävyt. Sävyjä on saatavilla myös muiden valmistajien värikartoista. Öljymaaleille on ominaista maalipinnan kellastuminen pimeissä sisätiloissa. Uula Pellavaöljymaali on kiiltoasteeltaan puolikiiltävää, mutta vuosien varrella muuttuu himmeämmäksi.

Levitystapa & maalausolosuhteet

Suosittelemme maalausta siveltimellä. Siveltimen tai maalausharjan tulee olla riittävän jämäkkä. Maalattavan pinnan on oltava kuiva (puun kosteuden alle 15 %, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %) ja lämpötilan vähintään +10°c. Kosketuskuiva 2–3 vrk:n kuluttua. Päällemaalattavissa aikaisintaan 4 vrk:n kuluttua. (+20°c ja suhteellinen ilmankosteus <80 %) Maalin kuivuminen edellyttää valoa ja lämpöä (vähintään +10°c). Käyttäessäsi korkeapaineruiskua, levitä maali vielä siveltimellä, jotta maali levittyisi tasaisesti.

Maalausohjeet

Esikäsittely

Pese likainen pinta Uula Maalinpesulla ja homehtunut pinta Uula Homepesulla. Poista irtonainen ja huonosti kiinni oleva maali kaapimella, hiomalla tms. Poista vanha maali mahdollisimman hyvin. Vanhat, paksut maalikerrokset voi poistaa tehokkaalla Uula Maalinpoistolla. Hio harmaantunut/nukkaantunut puupinta. Jos kyseessä on uusi höyläpinta, hio pinta karheaksi tartunnan varmistamiseksi tai suojaa se Uula Homeenestolla ja anna pinnan vanhentua 1–2 vuotta ennen pohjamaalausta. Jos uuden puupinnan maalaus siirtyy seuraavalle vuodelle, suojaa pinta Uula Homeenestolla.

Sekoita maali huolellisesti aina ennen maalausta ja tarvittaessa maalauksen aikana. Sekoita yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä samaan astiaan mahdollisten sävyerojen välttämiseksi. Tarkista sävy ennen maalaustyön aloittamista tekemällä koemaalaus laudanpalalle tms. Älä maalaa vesisateessa, suorassa auringonpaisteessa tai auringon kuumentamaa pintaa. Maalaa ohuesti tiukkaan sivellen. Liian runsas maalikerros rypistyy kuivuessaan. Maalin lämmittäminen vesihauteessa edesauttaa maalin levittämistä ohuelti. Saadaksesi tasaisen maalipinnan, maalaa pinnat laudoituksen suuntaisina kaistoina sopivaan katkoon asti. Käsittele myös puutavaran poikkileikkauspinnat huolellisesti.

Pohjamaalaus

Aikaisemmin maalatut puupinnat: Paikkapohjamaalaa Uula Pohjamaalilla ja käsittele pinta muuten Uula Homeenestolla. Huomioithan, että homeenestokäsittely tulee tehdä vähintään vuorokausi ennen maalausta.
Maalaamattomat puupinnat: Pohjamaalaa Uula Pohjamaalilla.
Uusi, teollisesti pohjamaalattu puupinta: Puupintaa ei tarvitse pohjamaalata tai käsitellä Uula Homeenestolla.
Metallipinnat: Käsittele metalliosat ruosteenestopohjamaalilla.

Välimaalaus

Maalaa pohjamaalatut ulkopinnat n. 10–15% ohennetulla Pellavaöljymaalilla. Ohenteeksi suosittelemme Uula Öljymaalin Ohennetta. Anna kuivua vähintään 3 vrk.

Valmiiksimaalaus

Maalaa ohuesti tiukkaan sivellen. Ohenna maalia tarvittaessa korkeintaan 10%.

Lisätiedot

Riittoisuus: Höyläpinta 10–15 m2/litra, sahapinta 8–12 m2/litra kertasivelyllä.
Ohenne: Uula Öljymaalin Ohenne.
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet puhdistetaan Uula Yleisohenteella tai lakkabensiinillä ja lopuksi saippualla ja vedellä.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Suosittelemme säilytystä kuivassa ja viileässä paikassa. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.
Huomoioitavaa: Hävitä öljyiset trasselit, rievut yms. polttamalla tai kastelemalla vedellä ennen roskiin heittämistä mahdollisen pellavaöljyn itsesyttymisvaaran vuoksi.
Huolehdithan maalattujen ulkopintojen puhtaudesta. Puupinnan hyvinvoinnin ja maalipinnan kestävyyden kannalta puhdistus ja suojaus kannattaa tehdä säännöllisesti.

Vinkit ulkomaalaukseen

Uula Pellavaöljymaali

Tutustu ja tilaa »

Askarruttaako jokin?
Ota yhteyttä: