Roslagin Mahonki ®

alk. 22,36 

Roslagin Mahonki ® on keitettyä pellavaöljyä ja tervaa sisältävä pintakäsittelyaine puu- ja hirsirakennusten ulkopintojen kuultavaan käsittelyyn. Läpikuultava, hengittävä ja muoviton pintakäsittelyaine jättää puun syyt kauniisti näkyviin ja suojaa puupintaa luonnollisesti auringonvalolta ja säärasituksilta.

Poista

Tuotekuvaus

Roslagin Mahonki – Tervaa sisältävä pintakäsittelyaine hirsi- ja puupinnoille ulkokäyttöön

Roslagin Mahonki on erinomainen, keitettyä pellavaöljyä ja tervaa sisältävä pintakäsittelyaine puu- ja hirsirakennusten ulkopintojen kuultavaan käsittelyyn. Läpikuultava, hengittävä ja muoviton pintakäsittelyaine jättää puun syyt kauniisti näkyviin ja suojaa puupintaa luonnollisesti auringonvalolta ja säärasituksilta. Käyttökohteita ovat uudet ja vanhat käsittelemättömät puupinnat sekä vanhat kalvoa muodostamattomilla pintakäsittelyaineilla käsitellyt (myös vanhat painekyllästetyt) puupinnat ulkotiloissa, kuten hirsi- ja lautaseinät, puuveneet ja laiturit. Tuote sävytetään aidoilla pigmenteillä. Kuultokäsittelyissä sävyyn vaikuttavat puun oma väri sekä aiemmat käsittelyt. Uula Roslagin Mahongilla käsitelty pinta tuoksuu jonkin aikaa tervalta ja saavuttaa lopullisen värisävyn kuivuttuaan.

Tekniset tiedot

Kiiltoaste: puolihimmeä.
VOC-päästöt:  alle 350 g/l.
EU VOC -raja-arvo: (cat A/f) 700g/l (2010).
MaalausRYL : 2012 maalaustarvikeryhmä 499
Levitystapa & maalausolosuhteet: Sivellin. Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, puun kosteuden alle 15 %, ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % ja lämpötilan vähintään +5°C.
Kuivumisaika: Varjoisilla pinnoilla jopa 3–4 viikkoa. Auringonvalossa pinta voi kuivua jopa vuorokaudessa. Kestää normaalin vesisateen muutaman tunnin kuluttua. Tiivis tai uusi höyläpinta voi hidastaa tuotteen imeytymistä ja kuivumista huomattavasti.
Riittoisuus: Höyläpinta 8–10 m2/l, sahapinta 6–8 m2/l.
Ohenne: Uula Roslagin Mahonkia ei tarvitse ohentaa.
Pakkauskoot: 0,9 l, 2,7 l ja 9 l.
Pohjat, sävytys & värisävyt: Väritön. Sävytetään aidoista pigmenteistä valmistetuilla Uula Sävytystahnoilla. Uula Perinnevärikartan kuultavat sävyt. Mahdollisuuksien mukaan myös sävyjä muista kuultovärikartoista. Läpikuultavissa tuotteissa värivalinnassa on otettava huomioon käsiteltävän pinnan oma väri ja karkeusaste.(höylä-/sahalauta jne). Saavuttaa lopullisen värisävyn, kun pinta on täysin kuivunut. Huomioitavaa on, että maalin kiiltoasteesta, puun omasta väristä, aiemmista käsittelyistä sekä sävytystavoista johtuen sävyissä saattaa olla eroavaisuuksia.
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet puhdistetaan Yleisohenteella tai lakkabensiinillä ja lopuksi vedellä ja saippualla.
Varastointi & ympäristöhaittojen ehkäisy: Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa. Ei jäätyvää. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Ei jäätyvää. Tyhjät, kuivat pakkaukset voi toimittaa kierrätykseen. Nestemäinen jäte on toimitettava ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

Tutustu käsittelyohjeisiin

Kohdekuva: Ollikaisen hirsirakenne, käsitelty sävyllä 009 Hiili


Tunnisteet:
, , , , , , , , ,

Lisätiedot

PainoEi saatavilla/-tietoa
Väri
Koko

0,9 litraa, 2,7 litraa, 9 litraa

Pintamateriaali

Karkea, sahattu pinta, Sileä, höylätty pinta

m2
kertaa

Tarvitset noin
0
litraa maalia

Tuoteselosteet:

Lataa tuoteseloste ja käsittelysohjeet
Download product description
Ladda varudeklaration samt användingsinstruktioner
Lataa turvallisuustiedote
Download the safety release
Ladda säkerhetsmeddelande
Vaaralausekkeet / Faroangivelse / Hazard statements

Maalausohjeet:

Ulkomaalit

Uula Roslagin Mahongin käsittelyohjeet

Ulkomaalausopas

Kysymyksiä ulkomaaleista ja ulkomaalauksesta

Muistathan nämä oheistuotteet ja tarvikkeet